Το τραγούδι της Γερμανίας για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision κατηγορείται από τους κριτικούς ότι είναι αντιγραφή του περσινού νικητήριου τραγουδιού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Spiegel.

Ads

Το χορευτικό συγκρότημα Cascada επιλέχθηκε ανάμεσα σε 12 καλλιτέχνες να εκπροσωπήσει τη Γερμανία με το τραγούδι του “Glorious” στη Eurovision, που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 18 Μαΐου.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Spiegel, από την πρώτη στιγμή το τραγούδι κατακρίθηκε ως ξεπερασμένο, ενώ δεν άργησαν να αρχίσουν και οι συγκρίσεις με το τραγούδι που έδωσε τη νίκη στην περσινή Eurovision στη Σουηδία, καθώς τόσο οι κριτικοί όσο και το κοινό βρίσκουν το τραγούδι του γερμανικού συγκροτήματος ύποπτα παρόμοιο με το σουηδικό.

To βίντεο που ακολουθεί είναι το τραγούδι των Cascada

[jwplayer |file=https://www.youtube.com/watch?v=EveTp7w1ucU]

Ads

To βίντεο αυτό είναι το παρόμοιο σουηδικό

[jwplayer |file=https://www.youtube.com/watch?v=bcnWysA9gxo]

Η απάντηση από το γερμανικό δίκτυο NDR, που έχει αναλάβει τη γερμανική συμμετοχή στο διαγωνισμό, δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα, ο Τόμας Σράιμπερ, υπεύθυνος ψυχαγωγίας του NDR, απέκρουσε τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι κάθε χρόνο κάποιος προσπαθεί να προσθέσει ένα σκάνδαλο στη Eurovision.

Η τραγουδίστρια των Cascada, Νάταλι Χόρλερ σχολίασε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά τραγούδια.

Η εφημερίδα, όμως, διαφωνεί. Έφτασε στο σημείο να δώσει το τραγούδι για  ανάλυση σε σύγκριση με το περσινό νικητήριο τραγούδι της Eurovision στο Τμήμα Γλωσσολογίας του πανεπιστημίου Κρίστιαν Άλμπρεχτς, όπου και επιβεβαιώθηκε η ομοιότητα των δύο τραγουδιών και μάλιστα το “Glorious” χαρακτηρίστηκε ξεκάθαρη αντιγραφή του “Euphoria” σε θέματα ρυθμού, φωνητικών και παύσεων.

Αν το ίδιο πόρισμα προκύψει κι απ’ την ανάλυση που θα κάνει το NRD τότε μπορεί οι Cascada να μην εκπροσωπήσουν τη Γερμανία στη φετινή Eurovision.