Την παιδική παράσταση «Μια Φάρμα για τα ζώα» ανεβάζει αφιλοκερδώς στον πολιτισμικό χώρο @Ρουφ, η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες», που θα διαθέσει τα έσοδα στην καμπάνια αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη.

Ads

Το θεατρικό έργο είναι φυσικά εμπνευσμένο από τη «Φάρμα των ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ, ενώ τη διασκευή και τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι Αργοναύτες. Στη σκηνή του @Ρουφ (Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως) θα βρίσκονται οι Μπάμπης Παυλίδης, Ντίνος Ποντικόπουλος και Αγγελική Τόμπρου, η μουσική είναι του Μάριου Κωστάκη, και η Άννα Σαντοριναίου θα βρίσκεται πίσω από τις κούκλες.

Στη Φάρμα, εκτός από τους Αστροναύτες θα συμμετέχουν και τα παιδιά, που θα παίρνουν θέση για τους αγώνες των ζώων ενάντια στο «καθεστώς» του κυρίου Τζόουνς. Σκοπός της παράστασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά 4 με 9 χρονών, είναι αυτά να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και τη χαρά της συνύπαρξης, και να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα μάθημα δημοκρατίας.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην αγωνιζόμενη Παλαιστίνη και αποτελεί μέρος της καμπάνιας αλληλεγγύης του Συλλόγου Ιντιφάντα, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης υπεράσπισης των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων Addameer (https://addameer.info/).

Ads

Η αυλαία ανοίγει την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 11.30 το πρωί, και η είσοδος είναι 7 ευρώ για τα παιδιά και 5 για τους συνοδούς.

Η ομάδα Addameer («Συνείδηση») πρόκειται για έναν παλαιστινιακό, μη κυβερνητικό σύλλογο, ο οποίος «προσφέρει υποστήριξη σε Παλαιστίνιους κρατούμενους καθώς και στις οικογένειές τους, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και εργάζεται για να σταματήσουν τα βασανιστήρια σε βάρος τους, μέρα από την καταγραφή, τις νομικές διαδικασίες και τις καμπάνιες αλληλεγγύης».