Την εμπειρία ενός ολοκληρωμένου make over του 21ου αιώνα «βίωσαν» ιστορικές προσωπικότητες, μέσω ενός νέου art project.

Ads

Χρειάστηκαν τρεις περίπου μήνες για μια ομάδα ψηφιακών καλλιτεχνών, που εργάστηκε σε συνεργασία με τη συγγραφέα και ιστορικό Σουζάνα Λίπσκομπ, να «ανανεώσει» μια σειρά κλασικών πορτρέτων. Το αποτέλεσμα δίνει μια εικόνα του πώς διάσημοι ιστορικοί χαρακτήρες θα έμοιαζαν αν ζούσαν σήμερα…

image
Μια ισχυρή ηγέτης όπως η βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας πιθανότατα σήμερα θα ίσιωνε και θα κόντυνε τα κόκκινα μαλλιά της. Γνωστή για την αγάπη της για τη μόδα, σύμφωνα με την ιστορικό, θα προτιμούσε ένα κουστούμι σε έντονο χρώμα. Τα χαλασμένα δόντια της θα είχαν αντικατασταθεί, αν και η ψυχρή βασίλισσα δεν θα μπορούσε ούτε σήμερα να χαρίσει χαμόγελα…

image
Πάντα άψογος επαγγελματίας, ο Οράτιος Νέλσον θα ντυνόταν σήμερα με μια μοντέρνα ναυτική στολή. Το δεξί του χέρι, το οποίο έχασε στη μάχη, θα είχε αντικατασταθεί από ένα προσθετικό.

Ads

image
Η βασίλισσα της Γαλλίας είχε τη φήμη της επιπόλαιης και επιφανειακής, συνεπώς σήμερα αναμένεται να είχε κάνει προσθετική στήθους και πλήρη ορθοδοντική θεραπεία. Αφού ως γνωστόν λάτρευε τη μόδα, η Μαρία Αντουανέτα παρουσιάζεται ντυμένη με ένα μοντέρνο φόρεμα.

image
Ο ματαιόδοξος και λάτρης της πολυτέλειας Ερρίκος VIII θα είχε κάνει σολάριουμ προκειμένου να εξασφαλίσει ένα εντυπωσιακό μαύρισμα. Δεν θα τσιγκουνευόταν τα χρήματα για ακριβά ρούχα και κοσμήματα, ενώ πιθανότατα θα φόραγε και παπούτσια που θα τον ψήλωναν μερικούς πόντους.

image
Ο Ούλιαμ Σέξπιρ θα ήταν ένας κλασικός σύγχρονος χίπστερ. Αν ζούσε σήμερα θα είχε τρυπήσει και τα δύο του αυτιά και θα έκανε εμφύτευση μαλλιών.