Ο Nursultan Nazarbayev

Ads

Aφού εξασφάλισε τη δυνατότητα να επανεκλέγεται δια βίου στο αξίωμα του Προέδρου του Καζακστάν, ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ ψάχνει τώρα να βρει το ελιξίριο της μακροζωΐας.

Ο 70χρονος απόλυτος άρχοντας της κεντροασιατικής Δημοκρατίας ζήτησε από τους ερευνητές του νέου πανεπιστημίου ονόματι «Ναζαρμπάγεφ» να εργαστούν σκληρά για να του εξασφαλίσουν την πολύτιμη φόρμουλα, σύμφωνα με δημοσίευμα τς Ελευθεροτυπίας.

Οραματιζόμενος ίσως την αιώνια παραμονή του στην εξουσία ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να υλοποιήσει τα σχέδιά του, ο Ναζαρμπάγεφ, που ήδη διανύει το 20ο έτος στο αξίωμα του προέδρου του Καζακστάν, έχει διανθίσει την αναζήτησή του αυτή με πολιτικά επιχειρήματα!

Ads

«Επιτυχημένα κράτη παγκοσμίως είναι αυτά που προωθούν την έρευνα σε τομείς όπως η παρασκευή αντιγηραντικών φαρμάκων, η φυσική αναδόμηση και η αθανασία», τόνισε ο άρχων εθνοπατέρας σε κυβερνητική επιτροπή πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ενώ συμπλήρωσε ότι «όσα κράτη δεν ενεργούν με αυτόν τον τρόπο μένουν στο περιθώριο».

Όταν πριν από δύο μήνες κορεατική αντιπροσωπεία που μίλησε στο Κοινοβούλιο του Καζακστάν πρότεινε στον Ναζαρμπάγεφ να μείνει στην εξουσία ως το 2020, εκείνος απάντησε «μπορεί, αλλά θα πρέπει να μου προσφέρετε το ελιξίριο της νεότητας και της ευεξίας – ίσως κάτι σας βρίσκεται στην Κορέα… Θέλω να μείνω μέχρι το 2020, αλλά βρείτε μου το ελιξίριο», τόνισε για να γίνει κατανοητός.

Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ έχει περάσει νόμο στη βουλή με τον οποίο του αποδίδεται ο απόλυτος έλεγχος. Ονομαζόμενος και νομικά ως ο «Πατέρας του Έθνους» μπορεί να επεμβαίνει στην πολιτική ακόμα κι αν είναι εκτός εξουσίας. Τον τελευταίο χρόνο έχει επικαλεστεί τουλάχιστον τρεις φορές την επιδίωξη της αθανασίας, προετοιμαζόμενος βιολογικά για την αιώνια-επί γης-εξουσία.