Ψαροντούφεκο σε βάλτο, κλότσημα κνήμης, κουβάλημα συζύγου και κυνηγητό κεφαλοτυριού είναι μερικά μόνο από τα απίστευτα περίεργα αθλήματα που λαμβάνουν χώρα σε αθλητικούς διαγωνισμούς κάθε χρόνο κατά την διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών στην Βρετανία.

Ads

Συνολικά πραγματοποιούνται στην Βρετανία κάθε χρόνο περισσότερες από 20 αθλητικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τέτοια αλλόκοτα αθλήματα. Ορισμένα από αυτά τα περίεργα αθλήματα χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Επιπλέον συγκεντρώνουν φανατικούς οπαδούς όχι μόνο από την Βρετανία αλλά και από άλλες γωνιές της γης που έρχονται για να παρακολουθήσουν αυτά τα αθλήματα πολλοί από αυτούς για να συμμετάσχουν κιόλας. Οι αιτήσεις συμμετοχής φτάνουν τις χιλιάδες κάθε χρόνο.

Σε κάποια αθλήματα όπως το κυνηγητό του κεφαλοτυριού είναι συνηθισμένο να υπάρχουν μέχρι και τραυματισμοί. Από κοψίματα ως σπάσιμο ποδιών. Αυτό βέβαια δεν πτοεί στο ελάχιστο τους συμμετέχοντες. Το άθλημα μάλιστα τόσο προσφιλές που ακόμα και κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου δεν διακόπηκε απλά λόγω έλλειψης τροφίμων το κεφαλοτύρι αντικαταστάθηκε από ένα ξύλινο τροχό.

Ads

Επιπλέον ορισμένοι διαγωνισμοί έχουν απαγορευτεί αλλά λόγω της δημοτικότητας τους συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα παράνομα.

Μερικά από τα περίεργα αλλά και αστεία αθλήματα των διαγωνισμών αυτών, πολλά από αυτά ήταν αποτελέσματα κάποια συζήτησης μεταξύ φίλων σε κάποια παμπ, είναι τα εξής: Μάσημα τσουκνίδας, ρίψη μαύρης πουτίγκας, σκοποβολή με μπιζέλια, περπάτημα σε τσουκνίδα, τσουβαλοδρομίες, ρίψη αυγών, σαλιγκαροδρομίες, πάλη με τα δάχτυλα των ποδιών,γκριμάτσες με το πρόσωπο και αγώνας κουβαλήματος συζύγου.

Τα αθλήματα αυτά έχουν φανατικούς υπερασπιστές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι όχι μόνο αποτελούν συνέχιση της παράδοσης στην Βρετανία αλλά και σημαντικός πόλος έλξης τουριστών.