Το πόσο των 120.000 ευρώ (100.000 λίρες) θα δαπανήσει το βρετανικό κοινοβούλιο ώστε να αποκατασταθούν δύο τουαλέτες που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της Βουλής των Λόρδων και των καλεσμένων τους. Αυτά αναφέρονται σε μια πρόσκληση υποβολής προσφορών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ads

Πρόκειται για ένα WC για γυναίκες και δύο ουρητήρια για άνδρες που «είναι σε απαράδεκτη κατάσταση λαμβανομένου υπόψη του που βρίσκονται και πλήττουν την εικόνα του παλατιού του Ουέστμινστερ», όπως σημειώνεται στην πρόσκληση.

Το παλάτι του Ουέστμινστερ είναι Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η επισκευή των αποχωρητηρίων πρέπει να το αντανακλά, αναφέρεται επίσης.

Στις εργασίες, πέρα από την αποκατάσταση των αποχωρητηρίων που χρονολογούνται από το 1937, περιλαμβάνεται και η κατασκευή μιας τουαλέτας για ανθρώπους με αναπηρία, ενός ακόμη αποχωρητηρίου για γυναίκες καθώς και επένδυσης από ξύλο.

Ads

Ωστόσο η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις. «Με αυτά τα χρήματα μια οικογένεια θα μπορούσε να φτιάξει ένα σπίτι», σχολίασε ο Μάθιου Σινκλέρ της οργάνωσης Συμμαχία των Φορολογουμένων.