Σε άρθρο του στη City Press, ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας Γιώργος Κύρτσος ασκεί κριτική στη δήλωση που έκανα σε συνέντευξη τύπου, ότι δηλαδή «εξήντα έξι χρόνια χρονια μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευματων από την Αθήνα, οι νεοναζί μπήκαν στο Δήμο Αθηναίων» καθώς και στη διαπίστωση μου ότι , για το γεγονός ότι η πόλη βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ευθύνεται ο δήμαρχος της.
Ο κ. Κύρτσος συνιστά να ανησυχώ λιγότερο για τους νοσταλγούς του Χίτλερ, αφού δεν πρόκειται παρά «για ορισμένους ακροδεξιούς», και περισσότερο για το μνημόνιο. Ακολουθούν το άρθρο του κ. Κύρτσου και η απάντηση μου.

Ads

Μεταξύ μνημονίου και αφγανοποίησης

Ο γνωστός δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε μία ομάδα πολιτών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη για το Δήμο Αθηναίων, δήλωσε χθες ότι «66 χρόνια μετά τη γερμανική κατοχή, νεοναζί μπήκαν στην Αθήνα ξανά».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η πόλη δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο βρόμικη και κατηγόρησε το δήμαρχο κ. Κακλαμάνη ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάσταση. Υπάρχει ένα στοιχείο δημοσιογραφικής υπερβολής στην παρέμβαση του κ. Κούλογλου, μας δίνει, όμως, την ευκαιρία να πούμε δυο λόγια για το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η πρωτεύουσα.

Ads

Το μνημόνιο

Ο κ. Κούλογλου, ο οποίος δείχνει να ανησυχεί για τους «νεοναζί» (πρόκειται για ορισμένους ακροδεξιούς οι οποίοι αξιοποιούν τη δυσαρέσκεια μη προνομιούχων συμπολιτών μας με την κυριαρχία των παράνομων μεταναστών σε υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας) που έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα «66 χρόνια μετά τη γερμανική κατοχή», θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη πατριωτική ευαισθησία για την εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, μέσω του μνημονίου, στην τρόικα και στην καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέρκελ, που βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Το περιεχόμενο του μνημονίου, για όσους έχουν κάνει τον κόπο να το διαβάσουν, μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα είδος οικονομικού δορυφόρου του Βερολίνου. Επιβάλλει μια μορφή διεθνούς οικονομικού ελέγχου και μετατρέπει τα κυβερνητικά και κρατικά στελέχη σε ακριβοπληρωμένους μεταφραστές στη διάθεση ξένων παραγόντων.

Εάν θέλουμε, λοιπόν, να κάνουμε συγκρίσεις με τη γερμανική κατοχή και την εθνική ταπείνωση που συνδέεται με αυτή, θα πρέπει να δούμε το «δάσος» του μνημονίου αντί να περιοριστούμε στο «δένδρο» ορισμένων ακροδεξιών του Αγίου Παντελεήμονα.

Η εξαθλίωση

Οι ακροδεξιοί του Αγίου Παντελεήμονα, το «αυγό του φιδιού» που περιγράφουν ορισμένοι αριστεροί διανοούμενοι, είναι υποπροϊόν της αφγανοποίησης μεγάλων περιοχών της πρωτεύουσας. Τα τελευταία χρόνια συγκεντρώθηκαν σε αυτήν πολλές δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, τη Νιγηρία και άλλες χώρες οι κάτοικοι των οποίων βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πιο ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις.

Πάντα υποστήριζα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κοινωνικής ενσωμάτωσης τόσων πολλών ανθρώπων με τόσα πολλά προβλήματα. Μια ματιά στο κέντρο της Αθήνας ενισχύει την επιχειρηματολογία μου. Υπάρχουν, όμως, ο πολιτικός καθωσπρεπισμός των βολεμένων της πρωτεύουσας που αγανακτούν με τη «βρομιά» αλλά δεν θέλουν να δουν το ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό ρεύμα που βρίσκεται πίσω από αυτήν, και η πολυπολιτισμικότητα εκείνων που θεωρούν αυτονόητο ότι οι μη προνομιούχοι της Αθήνας μπορεί να χάσουν και τα τελευταία οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματά τους προκειμένου να συντηρηθεί μια χαοτική κατάσταση που συνδέεται με τις πιο αρνητικές πλευρές της παγκοσμιοποίησης.

Η πρωτεύουσα αποσυντίθεται μεταξύ μνημονίου και αφγανοποίησης και οι «λύσεις» που προτείνουν ορισμένοι μοιάζουν χειρότερες και από το πρόβλημα.

Η απάντηση Κούλογλου.

Μάλλον θα πρέπει να συμφωνεί ο κ. Κύρτσος με την αποτίμηση μου για την θητεία του απερχόμενου Δημάρχου, για αυτό αποφεύγει επιμελώς να την μνημονεύσει(για υπεράσπιση ούτε λόγος να γίνεται) σε οποιοδήποτε σημείο του άρθρου του. Άλλωστε και από την ΝΔ πολλοί παίρνουν αποστάσεις από την χειρότερη δημαρχία στην ιστορία της Αθήνας, Μαθαίνω μάλιστα ότι το προηγούμενο Σάββατο, παραμονή εκλογών το βράδυ, ο κ. Κακλαμάνης τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά έξαλλος για την μικρή υποστήριξη, για να ζητήσει από την Singular, την εταιρεία μετάδοσης των αποτελεσμάτων, δίπλα στον συνδυασμό του να μην εμφανίζεται γαλάζιο αλλά άσπρο διακριτικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε αρνητικά με φρασεολογία που δεν αναπαράγω, καθώς εμπίπτει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων..

Καλλωπίζοντας τον Χίτλερ..

Μετά το αναπάντεχα χαμηλό αποτέλεσμα του τη πρώτη Κυριακή, ο κ. Κακλαμάνης έχει βαλθεί να εγκολπωθεί τους ψήφους της «Χρυσής Αυγής». Από τη Δευτέρα έχει ξεκινήσει από διάφορους κύκλους μια εκστρατεία ωραιοποίησης των νεοναζί που εμφανίζονται ως μια άκακη ακροδεξιά ομαδούλα και όχι αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μια οργάνωση νοσταλγών του Χίτλερ με παρακρατικές διασυνδέσεις που χαιρετούν ναζιστικά και επιτίθενται σε ‘Έλληνες πολίτες και μετανάστες. Μόλις τη προηγούμενη εβδομάδα έγιναν δύο τέτοιες επιθέσεις στην Αθήνα αλλά και τη θεσσαλονίκη, υπό τα βλέμματα της θεοκρατίας Ανθιμου.. Φοβάμαι ότι ο κ. Κύρτσος γίνεται και αυτός, με όσα γράφει για «ορισμένους ακροδεξιούς» , μέρος της εκστρατείας νομιμοποίησης του τραμπουκισμού και των ομάδων κρούσης.

Σίγουρα από ένα μέρος της αριστεράς έχουν γίνει σοβαρά λάθη στην αντιμετώπιση του υπαρκτού μεταναστευτικού προβλήματος ,ιδιαίτερα σε γειτονιές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας. Κάτοικοι που, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα δεν έχει σημασία, ανησυχούσαν για την προσωπική τους ασφάλεια ή την περιουσία τους χαρακτηρίστηκαν φασίστες και ρατσιστές. Όμως η λύση στο πρόβλημα δεν είναι οι επιθέσεις στα πρόχειρα τζαμιά, ο ξυλοδαρμός μεταναστών ή η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους μετανάστες μετά τη δύση του ηλίου. Εκτός και αν ο κ. Κύρτσος, του οποίου το άρθρο δεν αποτολμά καμία πρόταση, πιστεύει ότι πρόκειται για επιτυχείς μεθόδους αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

ΟΙ ευθύνες Κακλαμάνη.

Από την θέση του ως δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, ο κ. Κακλαμάνης θα έπρεπε εδώ και χρόνια να πιέσει την κεντρική εξουσία για να πάρει μέτρα αποσυμφόρησης των πιέσεων που υφίστανται ιστορικές συνοικίες της Αθήνας από την μαζική εισροή μεταναστών. ‘Οφειλε να αναδιατάξει τις δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας ώστε να ανακουφιστούν οι περιοχές αυτές και να εφαρμοσθεί ο νόμος και να παρέμβει προσωπικά για την εξομάλυνση της καταστασης.
Αυτές θα έπρεπε να είναι οι ενέργειες ενός δημάρχου της Αθήνας-όχι να κλαδευει και τις τελευταίες νεραντζιές της πόλης. Και στο μεταναστευτικό πρόβλημα λοιπόν, οι ευθύνες του είναι τεράστιες και αναμφισβήτητες.

Αντίθετα το μνημόνιο δεν έχει καμμία σχέση με την μαζική παρουσία μεταναστών στην Αθήνα, που οφείλεται σε διεθνείς παράγοντες και στη γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Απορώ με τον κ.Κύρτσο που συνήθως μπορεί να διακρίνει διαφορετικά πράγματα: είπαμε να μαζέψουμε καμμία αντιμνημονιακή ψήφο, αλλά όχι κι έτσι…

Το μνημόνιο και η πόλη.

Αντίθετα με πολλούς δημοσιογράφους που στην αρχή υποστήριξαν το μνημόνιο για να αλλάξουν γνώμη στη συνέχεια, καταδίκασα από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση για την υπογραφή του με μια σειρά άρθρων(δες πχ την επομένη της συμφωνίας, το «Τέλος της ανοχής»). Εξακολουθώ όμως να επιμένω ότι για την τη βρώμα ακόμη και στη Πλατεία Συντάγματος δεν ευθύνεται το μνημόνιο ή το μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά η κατάρρευση των υπηρεσιών του Δήμου και η πλήρης αδιαφορία του δημάρχου για τη πόλη του.

Και το ίδιο ισχύει για τους κακοφωτισμένους δρόμους, τα σκουπίδια και την έλλειψη κάδων ανακύκλωσης, τις πλατείες και τα πεζοδρόμια που έχουν παράνομα καταληφθεί , τις παιδικές χαρές που καταρέουν,την έλλειψη ποδηλατόδρομων και πολτικής διάδοσης του ποδηλάτου, την πλήρη ανομία και την επικράτηση του νόμου του ισχυρότερου που ο Δημαρχος ευνοεί και υποθάλπτει..

Ο κ.Κακλαμάνης και το μνημόνιο.

Απ ότι καταλαβαίνω κ. Κύρτσος θεωρεί ότι το μοναδικό θέμα είναι το μνημόνιο εξ ου και η παρότρυνση του να επιδείξω μεγαλύτερη πατριωτική ευαισθησία και να ασχοληθώ με αυτό αφού υπάρχει θέμα κατοχής της χώρας από τη Μέρκελ και το Βερολίνο. Αφού είναι έτσι τα πράγματα, ελπίζω σύντομα η παράταξη του κ. Κύρτσου να πάρει τα βουνά, αυτό δηλαδή που παρέλειψε στη πλειοψηφία της να κάνει, 70 χρόνια πριν. ..

Σε ότι με αφορά, έχοντας ήδη καταπολεμήσει την μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο πολύ πριν την ψήφιση του μνημονίου, κάνω τώρα το πατριωτικό μου καθήκον καλώντας τους συμπολίτες μου να καταψηφίσουν έναν υποψήφιο που σε οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου όχι δεν θα ξανάβαζε υποψηφιότητα αλλά θα ντρεπόταν να εμφανισθεί. Γιατί ο κ. Κακλαμάνης είναι τυπικό δείγμα της τηλεοπτικής φούσκας , του πολιτικαντισμού, της διγλωσσίας και της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι το μνημόνιο, αλλά είναι ότι μας οδήγησε σε αυτό.

ΥΓ. 1 Το καταπληκτικό σκίτσο συνοδεύει το άρθρο του Γ. Κϋρτσου.
2. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και στη συνέντευξη τύπου τέθηκε για πρώτη φορά με τέτοια έμφαση το θέμα της” Χρυσής Αυγής”, στη συζήτηση πετάχθηκε σαν τη πορδή και το indy(stalin)media με τον απίστευτο τίτλο: “Κούλογλου – το αριστερό χέρι των μαχαιροβγαλτών της Χ.Α”!! Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία:πρόκειται για παρακρατικούς με μανδύα αντιεξουσιαστή.