Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων, η «Επιτροπή Ακρίβεια – Stop» Θεσσαλονίκης, η «Επιτροπή Αγώνα κατά των νέων διοδίων στην Πιερία» και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας διοργάνωσαν κατάληψη στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Ads

Τα μέλη της οργάνωσης «Ακρίβεια Stop» Θεσσαλονίκης και οι κινήσεις πολιτών από το Νομό Πιερίας πραγματοποίησαν κατάληψη για περίπου δύο ώρες στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

«Ανοίξαμε τα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση κατά 40% του αντιτίμου στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα. Μία μέρα μετά τις εκλογές, το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν η αύξηση, την οποία χαρακτήρισε τιμαριθμική αναπροσαρμογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της «Ακρίβεια – Stop» Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να καταργηθούν τα διόδια», τόνισε προσθέτοντας ότι ήταν μεγάλη η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση και ότι πέρασαν ελεύθερα περίπου 5.000 οχήματα.

Ads

Στην κινητοποίηση στα Μάλγαρα έλαβαν μέρος επίσης κάτοικοι περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός, της Κοζάνης, της Νάουσας, της Βέροιας, όπου λειτούργησε πρόσφατα σταθμός διοδίων και δήμαρχοι του Νομού Πιερίας.

Με θέμα τη διεύρυνση της «Επιτροπής Αγώνα κατά των νέων διοδίων στην Πιερία» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη συνάντηση στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.