Εν μέσω των αντιδράσεων που έχουν ξεσηκώσει οι αποκαλύψεις που θέλουν τον Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ’ να έχει συγκαλύψει τη σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 200 παιδιών, ένας ακόμη καθολικός ιερέας της Εκκλησίας της Νορβηγίας παραδέχτηκε ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά έναν ανήλικο πριν από 20 χρόνια.

Ads

«Η Καθολική Εκκλησία στη Νορβηγία έχει συγκλονιστεί μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην επίσκοπος Γκέοργκ Μίλερ του Τροντχάιμ, της νότιας Νορβηγίας παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν ανήλικο και ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε από τα καθήκοντά του πέρυσι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο 58χρονος Μίλερ αποχώρησε ξαφνικά από την επισκοπή της πόλης Τροντχάιμ πέρυσι τον Ιούνιο με τα αίτιά της αποχώρησης του να αποδίδονται σε προβλήματα συνεργασίας με την αδελφότητα των κληρικών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Adresseavisen , η οποία και αποκάλυψε την υπόθεση, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν πριν από 20 χρόνια όταν ο Μίλερ ήταν ιερέας στο Τροντχάιμ. Θύμα ήταν ένα αγόρι από την εκκλησιαστική χορωδία, που τότε ήταν 10 ετών.

Ads

Το Βατικανό γνώριζε την υπόθεση από τον Ιανουάριο του 2009 και άρχισε τη διενέργεια έρευνας. Ο Μίλερ παραδέχτηκε την ενοχή του και έφυγε από τη Νορβηγία, ενώ σχετικά με τη μη δημοσιοποίηση του θέματος η Καθολική Εκκλησία υποστήριξε ότι οφείλεται σε αίτημα του θύματος.