Με τις «πυρηνικές της δυνάμεις αποτροπής» πρόκειται να απαντήσει η Βόρεια Κορέα, αν δεχτεί επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στην Κούβα.

Ads

Αν η Ουάσινγκτον και η Σεούλ προκαλέσουν σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, «θα τους απαντήσουμε με έναν ιερό πόλεμο με βάση τις πυρηνικές μας δυνάμεις αποτροπής» δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο πρεσβευτής Κουόν Σουνγκ Σολ κατά τη διάρκεια τελετής για την πεντηκοστή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κούβας και της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Prensa Latina.

Ο πρεσβευτής επανέλαβε σχεδόν κατά λέξη τις απειλές που η Επιτροπή Άμυνας της Βόρειας Κορέας, υπό την προεδρία του Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε εκτοξεύσει στα τέλη Ιουλίου, λίγο πριν από την έναρξη των ναυτικών ασκήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Ο Aμερικανός πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ αναχώρησε από τη Βόρεια Κορέα, την Παρασκευή με έναν Αμερικανό του οποίου πέτυχε την απελευθέρωση, και ένα μήνυμα από την Πιονιάνγκ για την προθυμία της να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό της, σύμφωνα με τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Ads