Μία ακόμη μικρή ποσότητα από τα εκρηκτικά της Εθνικής Φρουράς που είχαν κλαπεί στις 21 Ιουλίου εντόπισαν οι Κυπριακές Αρχές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, βρέθηκαν 20 ράβδοι εκρηκτικής ύλης PG-2, σε ανοικτή περιοχή κοντά στη Λεμεσό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθεί και η υπόλοιπη ποσότητα.

Ads

Νωρίτερα είχαν βρεθεί άλλες 93 ράβδοι, από τη συνολική ποσότητα των 200 ράβδων, που κλάπηκαν από αποθήκη στρατοπέδου στην Παλώδια, κοντά στη Λεμεσό. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν δέκα ύποπτοι, οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, ελλείψει επαρκούς μαρτυρίας.

Ο Μιχάλης Κατσουνωτός σημείωσε ότι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες και για τον εντοπισμό του αντιαρματικού RPG που έχει κλαπεί από στρατόπεδο στο Μαθιάτη, κοντά στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας υποστήριξε ότι οι έρευνες για ανεύρεση όλης της ποσότητας των εκρηκτικών βρίσκονται σε καλό δρόμο. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας είχε καταγγείλει ότι μέλη της Εθνικής Φρουράς συνδέονται με ανθρώπους της νύχτας.

Ads