Σε 10ετή φυλάκιση καταδικάστηκαν από πακιστανικό δικαστήριο 5 Αμερικανοί, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών.

Ads

Οι 5 άνδρες, ηλικίας από 19 έως 25 ετών, καταδικάστηκαν για συνωμοσία διενέργειας τρομοκρατικών επιθέσεων σε πακιστανικό έδαφος και χρηματοδότηση απαγορευμένων ομάδων ισλαμιστών μαχητών. Πρόκειται για 2 άτομα πακιστανικής καταγωγής, έναν αιγυπτιακής και δύο αιθιοπικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι άνδρες σκόπευαν να ταξιδέψουν στο Αφγανιστάν προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των Ταλιμπάν. Επίσης, είχαν χρησιμοποιήσει email και το YouTube για να επικοινωνήσουν με το παρακλάδι της αλ Κάιντα που φέρει το όνομα Sayfullah. Κατά τη σύλληψή τους, φέρεται ότι είχαν πάνω τους χάρτες κρίσιμων περιοχών, με σχεδιαζόμενες επιθέσεις, σύμφωνα με τους δικαστές.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους με την αλ Κάιντα, επιμένοντας ότι ήθελαν να μεταβούν στο Αφγανιστάν για αποκλειστικά φιλανθρωπικούς λόγους. Επίσης, κατήγγειλαν βασανισμούς από το αμερικανικό FBI, αλλά και Πακιστανούς αξιωματούχους και απόπειρα παγίδευσής τους.

Ads