Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Καμπούλ σε επίθεση αυτοκτονίας, εναντίον της έδρας του Βρετανικού Συμβουλίου. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 05.45 με δύο ισχυρές εκρήξεις, που αποδίδονται από την αστυνομία σε καμικάζι.

Ads

Πυροβολισμοί εξακολουθούσαν να ακούγονται γύρω στις 08.15 στο εσωτερικό του κτιριακού συγκροτήματος που ήταν στόχος της επίθεσης. Μια τρίτη ισχυρή έκρηξη ακούστηκε γύρω στις 07.30 και ακολούθησε λίγο αργότερα μια τέταρτη λιγότερο ισχυρή, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα σχολείο μέσης εκπαίδευσης και η αστυνομία το επιβεβαίωσε. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στόχος της επίθεσης είναι επίσης ένας χώρος του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, είχε δηλώσει ότι στόχοι της επίθεσης ήταν το βρετανικό προξενείο και ένα παράρτημα του ΟΗΕ. Εκπρόσωπος της Αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, διέψευσε την πληροφορία.

Ads

«Σήμερα είναι η επέτειος της ανεξαρτησίας μας, την οποία κερδίσαμε από τους Βρετανούς πριν από 92 χρόνια. Η σημερινή επίθεση σηματοδοτεί αυτή την ημέρα. Οι Βρετανοί έχουν καταλάβει και πάλι τη χώρα μας» δήλωσε σχετικά με τις επιθέσεις ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.