Ιταλοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν απόψε με δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το κτίριο της γερουσίας, την ώρα που διεξαγόταν ψηφοφορία για τα νέα έκτακτα μέτρα λιτότητας.

Ads

Το πακέτο με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, ύψους 54 δισεκατομμυρίων ευρώ, πήρε το “πράσινο φως” από τη γερουσία όπου η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με 165 “ναι”, 141 “όχι” και 3 αποχές. Η Κυβέρνηση πήρε επίσης την ψήφο εμπιστοσύνης του σώματος της γερουσίας.

Μέλη του αυτόνομου συνδικάτου Cobas – που πραγματοποιεί εδώ και μέρες καθιστική διαμαρτυρία – φοιτητές και εποχικοί εργαζόμενοι, που διαδήλωναν έξω από τη γερουσία, συγκρούστηκαν με την αστυνομία που προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσει. Δεν υπάρχουν ωστόσο αναφορές για τραυματισμούς.
Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη συνέχεια έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φωνάζοντας το σύνθημα “δουλειά, δουλειά” και “Σίλβιο φύγε” ενώ προανήγγειλαν συνέχιση των κινητοποιήσεων λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν έξω από την έδρα της βουλής, από την οποία θα πρέπει να περάσει το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας.