Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από το σωφρονιστικό συγκρότημα του Σιλιβρί εν όψει της επανάληψης της δίκης για την υπόθεση Εργκένεκον.

Ads

Περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το συγκρότημα του Σιλιβρί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, καταφέρνοντας μάλιστα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν αρχικά κάτω από βροχή από πέτρες που δέχθηκαν από τους διαδηλωτές, πριν τους απωθήσουν με τη βοήθεια εκτοξευτήρων νερού και δακρυγόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ένας διαδηλωτής υπέστη έμφραγμα, ενώ τραυματίστηκαν δύο δημοσιογράφοι.

Ads

Το νέφος από τα δακρυγόνα έφθασε μέχρι τη δικαστική αίθουσα και ανέβαλε επ’ αόριστον την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ» και «Δικαιοσύνη για όλους» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Ο απόστρατος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγκ, καθώς και πολλοί αξιωματικοί, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί, περιλαμβάνονται στους κατηγορούμενους για απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.