Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έδωσε εντολή για την άρση του αποκλεισμού όλων διυλιστηρίων και χώρων αποθήκευσης καυσίμων που έχουν καταληφθεί από τους διαδηλωτές εργαζόμενους στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων, ώστε «η κατάσταση να εξομαλυνθεί το συντομότερο δυνατόν», σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Ads

Ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε επίσης, καθώς η Γαλλία διανύει την έβδομη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, ότι η μεταρρύθμιση των συντάξεων θα ολοκληρωθεί και απηύθυνε προειδοποίηση για τις συνέπειες των απεργιών στην απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

«Για εκατομμύρια συμπολιτών μας, τα μέσα μεταφοράς είναι ζωτικής σημασίας. Συνιστούν θεμελιώδη ελευθερία. Τις τελευταίες ημέρες πολλοί Γάλλοι έχουν δει την καθημερινή τους ζωή να αναστατώνεται από προβλήματα τροφοδοσίας που έχουν πλήξει ένα μέρος των πρατηρίων καυσίμων», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Εδωσα χθες οδηγίες για την άρση του αποκλεισμού του συνόλου των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου», είπε.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν τα ξημερώματα τον αποκλεισμό τριών διυλιστηρίων στη δυτική Γαλλία, αλλά οι απεργοί απάντησαν άμεσα αποκλείοντας άλλες εισόδους των εγκαταστάσεων.

Διαβάστε σχετικά:

Κινητοποιήσεις για έβδομη μέρα στη Γαλλία

Ads