Το 49% των Γάλλων επιθυμεί την επιστροφή του Ντομινίκ Στρος-Καν στην πολιτική σκηνή, ενώ αντίθετο με αυτή τάσσεται το 45% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Parisien.

Ads

Προς διευκόλυνση της επιστροφής αυτής το 43% των Γάλλων θέλει το Σοσιαλιστικό Κόμμα να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμά του για τις προκριματικές του εκλογές για το προεδρικό χρίσμα που επιβάλλει στους διεκδικητές να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους έως τις 13 Ιουλίου, έναντι του 49% που δεν το επιθυμεί.

Μετά τον Φρανσουά Ολάντ την Παρασκευή, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν διαφωνεί σε μια μεταφορά της ημερομηνίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα. Η τρίτη εκ των βασικών διεκδικητών, η Μαρτίν Ομπρί, δεν έχει ακόμη εκφράσει τη γνώμη της για το θέμα.

Οι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 και στις 16 Οκτωβρίου και θα αναδείξουν τον υποψήφιο των σοσιαλιστών. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η προσεχής ακροαματική διαδικασία που προβλέπεται από την αμερικανική δικαιοσύνη στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, έχει οριστεί στις 18 Ιουλίου.

Ads