Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή σημαντικές ζημιές στην Ουάσιγκτον μετά από το σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών που έγινε αισθητός στην πόλη και στις γύρω περιοχές, έγινε γνωστό μέσω του Twitter από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την πυροσβεστική. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο, ενώ καθυστέρησαν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι, καθώς οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο των αεροδιαδρόμων. Λίγο μετά την επιθεώρηση, οι πτήσεις επαναλήφθησαν κανονικά.

Ads

Στην Ουάσινγκτον ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός, το υψηλότερο κτίριο της πόλης, υπέστη ζημιές από τον σεισμό, καθώς τρεις διακοσμητικοί πυργίσκοι του κεντρικού πύργου (καμπαναριό) του κτιρίου αποκολλήθηκαν. Ο Ρίτσαρντ Ουάινμπεργκ, διευθυντής επικοινωνίας στον Επισκοπικό καθεδρικό ναό, υποστήριξε ότι ένας τέταρτος πυργίσκος έχει πάρει κλίση και μπορεί επίσης να καταρρεύσει. Ο κεντρικός πύργος του κτιρίου, που έχει ύψος 30 ορόφων, υπέστη επίσης μικρές ζημιές στην δομή του.

Άλλες ζημιές που αναφέρθηκαν από το σεισμό σημειώθηκαν στην πρεσβεία του Ισημερινού, σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα από την πυροσβεστική υπηρεσία και την αρμόδια υπηρεσία EMS.