Οι απευθείας συνομιλίες «δεν θα καταστεί δυνατόν να συνεχιστούν στην περίπτωση που το Ισραήλ συνεχίσει την πολιτική του εποικισμού», διαμηνύει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς μέσα από επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ, Κάθριν Άστον.

Ads

«Οι συνομιλίες θα καταλήξουν, αν γίνουν με καλή πίστη και δίκαιο τρόπο», υπογραμμίζει, προειδοποιώντας πως «αν συνεχίσει να κάνει εποικισμό το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ, τότε εμείς δεν θα συνεχίσουμε τις διαπραματεύσεις».

Ο ίδιος αξιώνει να συμπεριληφθούν στην ημερησία διάταξη των διαπραγματεύσεων θέματα όπως το προσφυγικό, το τελικό καθεστώς της ανατολικής Ιερουσαλήμ και τα όρια του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Τις πληροφορίες μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής. Σημειώνεται ότι από τις 2 Σεπτεμβρίου ξεκινούν στην Ουάσιγκτον ειρηνευτικές συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τη συμμετοχή και του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και του Ιορδανού μονάρχη Αμπντάλα. Προσδοκώνται απτά αποτελέσματα μέσα σε 12 μήνες.

Ads