Έρευνες στα γραφεία σύνταξης της βρετανικής ταμπλόιντ Daily Star στο Λονδίνο πραγματοποίησε την Παρασκευή η Σκότλαντ Γιαρντ, εν μέσω του σάλου που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με «πρωταγωνίστρια» την News of the World. Η Star ανήκει στον επιχειρηματία Ρίτσαρντ Ντέσμοντ και δεν συνδέεται με τον όμιλο News Corp, στον οποίο ανήκει η News of the World.

Ads

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο αν διεξάγεται έρευνα στα γραφεία της Daily Star, αντιπάλου της βρετανικής ταμπλόιντ News of the World, εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διεξάγεται έρευνα στα γραφεία της εφημερίδας στο κέντρο του Λονδίνου».

Ο Κλάιβ Γκούντμαν, πρώην ανακτορικός συντάκτης της News of the World ο οποίος είχε φυλακιστεί το 2007 για το σκάνδαλο των υποκλοπών και συνελήφθη εκ νέου νωρίτερα σήμερα, εργάζεται στην κυριακάτικη έκδοση της Daily Star, την Daily Star Sunday. Ο Γκούντμαν είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών από τον Ιανουάριο του 2007 μετά τις καταγγελίες μελών του προσωπικού του Μπάκιγχαμ ότι υποκλέπτονταν μηνύματα από τους τηλεφωνητές τους που σχετίζονταν με τον τραυματισμό του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο γόνατο.

Η νέα σύλληψη σχετίζεται με μια επιχείρηση της αστυνομίας η οποία αφορά τις καταγγελίες περί πληρωμών σε αστυνομικούς από στελέχη της News of the World, η οποία ανήκει στον όμιλο News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Ads

Η έρευνα στα γραφεία της Daily Star είναι το τελευταίο επεισόδιο του σκανδάλου των υποκλοπών μετά τη σύλληψη και του Αντι Κόλσον, πρώην διευθυντή της News of the World και πρώην διευθυντή επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Η αστυνομία ερεύνησε σήμερα και την κατοικία του Κόλσον, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ελεύθερος με εγγύηση ο Άντι Κόλσον

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην επικεφαλής των επικοινωνιών του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, Αντι Κόλσον, μετά τη σύλληψή του για τηλεφωνικές υποκλοπές την εποχή που ήταν διευθυντής της News of the World.

«Ένας άνδρας ηλικίας 43 ετών ο οποίος συνελήφθη μετά την εμφάνιση του σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι μια ημερομηνία του Οκτωβρίου» δήλωσε εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας, ερωτηθείς σχετικά με τον Κόλσον.