Ads
Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια, με 168 ψήφους, 123 «όχι» και ένα «παρών», το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου δήλωσε πως «παρά τις Κασσάνδρες για τις δήθεν κυβερνητικές αρρυθμίες η κυβέρνηση βγήκε πιο ενωμένη παρά ποτέ». 

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο υπερψήφισαν και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και Θεόδωρος Σολδάτος. Ο πρώτος, βουλευτής Εύβοιας αποχώρησε πρόσφατα από τους ΑΝΕΛ στους οποίους είχε ενταχθεί μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ όταν καταψήφισε επί κυβέρνησης Παπαδήμου το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
 
Ο δεύτερος, βουλευτής Λευκάδας, διεγράφη από τη ΝΔ όταν καταψήφισε το τρίτο μνημόνιο. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή τους στο «μαντρί». Παρών δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην ΠΑΣΟΚ) Μάρκος Μπόλαρης.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς παρατήρησε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία βγήκε ενισχυμένη» ενώ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής των Μαρκόπουλο και Σολδάτο στη ΝΔ απάντησε : «Οψόμεθα…».

Διαβάστε επίσης:
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, κυρίως με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της τροπολογίας που κατέθεσε το κόμμα για την ανεργία.
 
Τελικά ο υπουργός Οικονομικών μετά από εκατέρωθεν δηλώσεις υποχώρησε και έκανε δεκτή την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ. Αλλαγές όμως έγιναν και σε άλλα σημεία του πολυνομοσχεδίου. (Διαβάστε: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο)
 
Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια ήταν η αποχώρηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου από το βήμα διαμαρτυρόμενος για τον θόρυβο στην αίθουσα. 
 
Ο Πάνος Καμμένος αρχικά ζήτησε δύο φορές να γίνει ησυχία ωστόσο οι συζητήσεις και η οχλαγωγία στην αίθουσα συνεχιζόταν με αποτέλεσμα να διακόψει την ομιλία του. Μέχρι εκείνη την ώρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταξύ άλλων κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαδικασία του κατεπείγοντος  με την οποία έφερε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή τονίζοντας πως παραβιάζει το Σύνταγμα και υποπίπτει σε θεσμική εκτροπή.
 
Διαβάστε εδώ τα κυριότερα σημεία του πολυνομοσχεδίου

 
Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

Ads