Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέξα Παπαρήγα μιλώντας στη Ολομέλεια της Βούλης στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο επιτέθηκε σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την πρώτη για «εκβιασμούς και εκφοβισμούς» και το δεύτερο για «εξαπάτηση και αυταπάτες».

Ads

 
Όπως τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα το ΚΚΕ παλεύει για να ανασταλούν τα αντιλαϊκά μέτρα επισημαίνοντας πως αυτός ο αγώνας θα πρέπει να πάει μέχρι τέλους για την «ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά και την αλλαγή τάξης στην εξουσία».
 
Παράλληλα επισήμανε πως η βασική αντιπαράθεση μέσα στη Βουλή δεν είναι πια «μνημονιακές – αντιμνημονιακές» δυνάμεις, αλλά γύρω από το ποια συνταγή βγάζει το κεφάλαιο και την καπιταλιστική οικονομία από την κρίση τους.
 


 
Απευθυνόμενη προς το ΣΥΡΙΖΑ, τον κάλεσε να απαντήσει, αν αναστέλλονται οι κανόνες της αγοράς, με πολιτικές αποφάσεις.
 
Σε ότι έχει να κάνει με τη συζήτηση για τη συνταγμάτικότητα ή μη του νομοσχεδίου, τόνισε πως «στο μόνο που υπάρχει σαφήνεια στο Σύνταγμα, είναι πως απαγορεύει να πάρει ο λαός στα χέρια του την υπόθεση της εξουσίας», κάλεσε παράλληλα το λαό να φτιάξει το δικό του Σύνταγμα που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που υπερασπίζονται τα κόμματα στη Βουλή.