Σε τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων και υπό τη σκιά του ζητήματος που προέκυψε με το 4ο θέμα της Φυσικής.

Ads

Διαβάστε: 
Ένωση Φυσικών: Θέμα των εξετάσεων είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα
Τι απαντά η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για το 4ο θέμα της Φυσικής

Πρόκειται για την Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, τη Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Τα θέματα της Βιοχημείας Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ήταν μεγάλης έκτασης και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, ωστόσο, θεωρήθηκαν βατά εκτός από κάποιες παγίδες στα ζητήματα πολλαπλής επιλογής.
 
Τα φετινά θέματα της Ιστορίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης σε γενικές γραμμές κρίνονται προσιτά μεν αλλά δυσκολότερα από πέρυσι.
 
Μέτριας δυσκολίας και για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα της Βιολογίας για τη Θετική Κατεύθυνσης ενώ βατά ήταν τα θέματα στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. 
 
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).
 
Σημειώνεται ότι οι μαθητές πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ., ενώ οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Ads

Δείτε τα θέματα: