Συλλαλητηριο πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας η ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Ads

Ένταση προκλήθηκε στην πλατεία Συντάγματος κατά την προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή από διμοιρία των ΜΑΤ. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών προκείμενου να απωθήσει το πλήθος που ζητούσε την απελευθέρωση του νεαρού.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 23 Μαρτίου, καθώς όπως τονίζει «οι αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των ανέργων, έχουν συνέχεια, και τα σενάρια περί απολύσεων, αλλά και ανατροπής των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, όσων έχουν απομείνει, πυκνώνουν και τροφοδοτούνται από την κυβέρνηση».

Παράλληλα, κλειστή παρέμεινε η Πατησίων από τη Χαλκοκονδύλη μέχρι την Ομόνοια, λόγω δύο προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων για βόμβα σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ομόνοια.

Ads

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης οργάνωσαν απόψε και στη Θεσσαλονίκη η Πρωτοβουλία Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, ομοσπονδίες εργαζομένων, κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μαζί με φοιτητές.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα «αντιλαϊκά», όπως τα χαρακτήρισαν, μέτρα που της κυβέρνησης, ζητώντας την απόσυρσή τους.