Σε μια ιδιαιτέρως αιχμηρή παρέμβαση για το θέμα της ΕΡΤ προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όπως τονίζει, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε μόνη της να κλείσει την ΕΡΤ, λέει πως ευθύνονται οι Βρυξέλλες. «Όποιος συμπεριφέρεται έτσι, χάνει τον σεβασμό των άλλων», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Ads

Διαβάστε επίσης: Τα «τερτίπια» του Σαμαρά και η «φιέστα» της Μέρκελ
 
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας Καβάκο Σίλβα, ο κ. Σουλτς παρατήρησε αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ:
 
«Θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας σπάνια κρύβεται πίσω από την τρόικα. Παραδέχεται ανοιχτά ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι και δικά της μέτρα. Την ίδια ώρα υπάρχουν κυβερνήσεις που κλείνουν με δική τους απόφαση τη δημόσια τηλεόραση της χώρας και λένε ότι ευθύνονται οι Βρυξέλλες. Όποιος συμπεριφέρεται έτσι, χάνει τον σεβασμό των άλλων. Όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του, κερδίζει σεβασμό».
 
Παράλληλα, σε μήνυμά του στο twitter, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αφήνει και πάλι σαφείς αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης: «Ακατανόητο μία δημοκρατική χώρα να κλείνει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και από πάνω να κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό».