Σε παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν την Τετάρτη στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (Πρωτοδικείο Αθηνών) οι δικαστικοί υπάλληλοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μισθολόγιο, τη μείωση μισθών και συντάξεων κ.λπ., ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι καθημερινές στάσεις εργασίας από 12:00 έως το τέλος του ωραρίου (15:00) μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011.

Ads

Επίσης, αύριο οι δικαστικοί υπάλληλοι κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), θα συμμετάσχουν μαζί με την ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Κατά τη σημερινή παναττική συγκέντρωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία-Debtocracy» των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη και ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των εκπροσώπων των φορέων που μετείχαν στην προβολή. Για μία ακόμη φορά διατυπώθηκε η αντίθεση των εργαζομένων «στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για το μισθολόγιο και την προσπάθεια εξαθλίωσης εργαζομένων και συνταξιούχων», όπως αναφέρει η ΟΔΥΕ.