Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση κατέθεσε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ads

Συγκεκριμένα η μήνυση κατατέθηκε από τη διεύθυνση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου Αθηναίων και αφορά την απόπειρα επίθεσης του βουλευτή κατά του δημάρχου Αθηναίων εντός του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ένα 12χρονο κορίτσι.
 
Στη μήνυσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση.
 
Επίσης, αναφέρεται στον τραυματισμό του 12χρονου κοριτσιού, που εκείνη τη στιγμή παραλάμβανε το πασχαλινό δώρο του.
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων, στη μήνυση, κάνει αναφορά και στην απόπειρα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε. Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «τα μέλη της φρουράς μου τον απομόνωσαν σε ένα παρακείμενο χώρο όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν με σκοπό να τον οδηγήσουν εκτός του κτιρίου, ο μηνυόμενος έπιασε τη λαβή του όπλου που έφερε μαζί του, αλλά τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς τον απέτρεψαν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και τελικά τον οδήγησαν εκτός του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής του, όπως μου ανέφεραν τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς, τους έλεγε “είμαι βουλευτής, δεν μπορείτε να με συλλάβετε, θα σας κάνω μήνυση”».

Μετά τη ματαίωση της διανομής τροφίμων για Έλληνες στο Σύνταγμα τη Μεγάλη Πέμπτη, ο κ. Καμίνης είχε καταγγείλει απόπειρα επίθεσης σε βάρος του από τον Γιώργος Γερμενή, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα μηνύσεις.
 
Ήδη σε βάρος του βουλευτή, γνωστού και ως «Καιάδα», έχει σχηματιστεί δικογραφία την οποία η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζει στη Βουλή. Ο φάκελος με το προανακριτικό υλικό που είχε φτάσει από την αστυνομία στην Εισαγγελία αφορά τα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.
 
Ωστόσο για να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη ο Γιώργος Γερμενής θα πρέπει να άρθει η βουλευτική του ασυλία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Για τον λόγο αυτόν οι δικαστικές αρχές στέλνουν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο.
 
Σημειώνεται πως μηνύσεις προανήγγειλε και η Χρυσή Αυγή, εξαπολύοντας κατηγορίες κατά του δημάρχου Αθηναίων και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.