Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι ιδιοκτήτες των φαρμακείων έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς επίσης και για την και την ερχόμενη Δευτέρα.

Ads

Επιπλέον συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε απόψε και η Γενική Συνέλευση των Φαρμακοποιών της Αθήνας. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν 24ωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 7/2 και την Τρίτη 8/2. Επιπλέον οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Λοβέρδος: «Δε θέλουμε να κάνουμε επίταξη»

«Επίταξη, προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν θέλουμε να κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την απόφαση των φαρμακοποιών να προχωρήσουν σε νέες εικοσιτετράωρες απεργίες. Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση υπογράμμισε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει παρά μόνο ήπια μέσα, σημειώνοντας πως «πρέπει να σκεφτούμε ότι η επιμονή δεν συγκροτεί και απόδειξη ότι κάποιος έχει δίκιο».

Ads

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, επανέλαβε τα αιτήματα του κλάδου για την απόσυρση ή τροποποίηση των σημείων του νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία.

«Ζητάμε να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι φαρμακοποιοί προσβλέπουν σε συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου, όπως σημείωσε, «να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του Έλληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης».