Νέο ρατσιστικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής. Ο βουλευτής του κόμματος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, πρότεινε να υπάρξουν ξεχωριστές τάξεις για τους Έλληνες και τους αλλοδαπούς μαθητές. Για φασιστικό διαχωρισμό έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας, Θ.Παπαθεοδώρου. 

Ads

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.)» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επισήμανε:
 
«Τι δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών σε ελληνικά σχολεία; Μπαίνουμε σε τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο. Να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις για Έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές».
 
 «Αυτός ο διαχωρισμός κύριοι της Χρυσής Αυγής είναι φασιστικός», απάντησε ο Θ. Παπαθεωδώρου.
 
«Έλληνες είναι οι μετέχοντες της Ελληνικής Παιδείας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γ. Καλατζής, χρησιμοποιώντας την ρήση του Ισοκράτη.
 
«Τοις βαρβάροις ειλωτεύειν», ανταπάντησε με μια άλλη ρήση του Ισοκράτη ο κ. Ματθαιόπουλος και αποχώρησε από την αίθουσα.
 
Η Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ σχολίασε στη συνέχεια: «Αντί να βγάζετε κορόνες πατριδοκαπηλίας, καθίστε να διαβάσετε κανένα νομοσχέδιο. Η δημοκρατία έχει κανόνες, αν δεν σας αρέσει να πάτε να ζήσετε στη ζούγκλα».