Δεν υπάρχει “θέμα Πάγκαλου” υποστήριξε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση εκφράζει τις απόψεις της μέσω του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου στον Real FM, οι κυβερνήσεις της ΝΔ από το 1974 έως το 1981 ήταν δημοκρατικές και δεν τίθεται θέμα δημοκρατικής αξιοπιστίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Ο Ηλ. Μόσιαλος αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα απέκτησε την πρώτη ανεξάρτητη δημοκρατική κυβέρνηση το 1981 υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει θέμα Πάγκαλου, ωστόσο η κυβέρνηση εκφράζει τις απόψεις της μέσω του πρωθυπουργού». Χαρακτήρισε αποφασιστικό μήνυμα προς τους εταίρους την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση.

Σημείωσε ακόμα ότι τα θέματα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας θα πρέπει να είναι αντικείμενο μελέτης των ιστορικών και όχι των πολιτικών και χαρακτήρισε θετικό το ότι οι βουλευτές της ΝΔ επέστρεψαν στη συνεδρίαση, συμπληρώνοντας ότι «θα ήταν προβληματικό, αν δεν είχαν επιστρέψει».

Από την πλευρά του, το Λα.Ο.Σ. ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «Μετά το άδειασμα που έκανε ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών στον έτερο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, είναι σίγουρο ότι ο κ. Πάγκαλος δεν θα τολμήσει ξανά να τορπιλίσει με το παρελθόν ή το παρόν την προσπάθεια για συναίνεση. 42 ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία είχαν χθες απευθείας σύνδεση με την ελληνική Βουλή και το ξέσπασμα Πάγκαλου και η αποχώρηση της ΝΔ δεν κατεγράφησαν θετικά».

Ads