Χωρίς να σκοράρει και με μικρά καλά διαστήματα, ο Ολυμπιακός περισσότερο προβλημάτισε στον ισόπαλο (0-0) φιλικό αγώνα με την Λα Κορούνια.

Ads

Αυτή τη φορά δεν είχε τον ενθουσιασμό του αγώνα με τη Ρόμα, ούτε το πάθος των φιλάθλων του ήταν μεγάλο, όπως την προηγούμενη Παρασκευή. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί μέτριος και μερικές στιγμές βαρεμένος, επηρεασμένος τόσο από την ζέστη, όσο και από το αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα. Πάντως, οι Πειραιώτες είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν…

Με αρκετούς πιτσιρικάδες

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μεταφραστεί και ως 4-4-1-1. Ο Πάρντο ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αντί του Νικοπολίδη, ενώ την αμυντική τετράδα σχημάτισαν οι Γκαλίτσιος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Στη μεσαία γραμμή, Ντουντού και Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας δεξιά τους τον Ρόμενταλ και αριστερά τον Σοϊλέδη. Ο Φετφατζίδης ανέλαβε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Μήτρογλου, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ads

Καλό ξεκίνημα, μονόπλευρη ανάπτυξη

Η διάθεση των παικτών του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κάτι που φαίνεται από τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε σε αυτό το διάστημα. Στο 6’, ο Ρόμενταλ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 12’ ο Μανού πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση σε πλασέ στην κίνηση του Μήτρογλου, μετά από έξοχο συνδυασμό των Μπράβο και Γ. Παπαδόπουλο. Μεγάλη ήταν, όμως, και η χαμένη ευκαιρία του φετφατζίδη στο 20’, όταν ο τελευταίος πλάσαρε άουτ από απίστευτα ευνοϊκή θέση, και αφού ο Ντουντού και ο Ρόμενταλ είχαν κυκλοφορήσει με άψογο τρόπο την μπάλα.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε από λίγο βαρετό έως μονότονο. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι οι προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» ξεκινούσαν είτε από τον άξονα, είτε από τη δεξιά πτέρυγα, όπου ο Ρόμενταλ έδειχνε κεφάτος. Όταν, όμως, ο Ντουντού κατέβασε ταχύτητα, τα πράγματα δυσκόλεψαν. Ο Σοϊλέδης από αριστερά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να κάνει το παιχνίδι του και ο Ραούλ Μπράβο προσπαθούσε μόνος του να παίξει σε όλη την πλευρά του. Παράλληλα, ο Φετφατζίδης εμφανίστηκε επιπόλαιος σε πολλές ενέργειες του, κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Βαλβέρδε, αλλά και τον ίδιο.

Πολλές αλλαγές, άνοστο β’ μέρος

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε σε πέντε αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Όσκαρ, Ιμπαγάσα, Ντιόγκο, Κατσικογιάννη, Μοντέστο και Ζαϊρί αντί των Ντουντού, Μήτρογλου, Αβρ. Παπαδόπουλου, Ρόμενταλ και Σοϊλέδης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να δημιουργήσει δύο επικίνδυνες στιγμές, αμφότερες από σέντρες και κεφαλιές των ποδοσφαιριστών του. Η πρώτη ήταν στο 48’, όταν ο Ντιόγκο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από φοβερή σέντρα του Όσκαρ, ενώ η δεύτερη στο 56’, με τον Ισπανό να πιάνει κακή κεφαλιά μετά από γέμισμα του Μπράβο. Από εκεί και πέρα, λίγα πράγματα έγιναν από τους Πειραιώτες.

Ο Ιμπαγάσα χάθηκε στη μεσαία γραμμή και δεν μπόρεσε να δείξει το καλό πρόσωπο των προηγούμενων αγώνων, ίσως έχοντας μπερδευτεί με τον Όσκαρ, που έπαιζε δίπλα του και λίγο πιο μπροστά. Ο Ριέρα έδειξε ξανά λίγα πράγματα, αν και παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνει να εξοικειώνεται με τους συμπαίκτες και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, ενώ αρκετά καλός ήταν ο Κατσικογιάννης, ο οποίος είχε και ένα εξαιρετικό σουτ στο 79’, αναγκάζοντας τον Μανού σε εκπληκτική επέμβαση.

Πηγή: Sportdog.gr