Το ματς με την Καβάλα πέρασε δίχως απώλειες όμως χρόνος για χαλάρωση δεν υπάρχει. Η ΑΕΚ παίζει την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα όλη τη χρονιά της ενώ ως την Παρασκευή περιμένει την απάντηση του Ίσμαελ Μπλάνκο για το αν αποδέχεται την πρότασή της.

Ads

Ποιο θα ήταν το ιδεατό σενάριο; Πρόκριση στην Τούμπα με γκολ του «Ζορό» και κατόπιν υπογραφές στο νέο συμβόλαιο που θα τον διατηρήσει μέλος της ομάδας τουλάχιστον ως το 2013. Θα ήταν η τέλεια εβδομάδα για την ΑΕΚ σε μία σεζόν με τεράστιες δυσκολίες, πολλές αναποδιές και ατελείωτη μουρμούρα και ίντριγκα. Θα τα καταφέρουν οι Κιτρινόμαυροι; Θα αποδεχθεί την πρόταση ο Μπλάνκο;

Καταρχάς το Sport24.gr παρουσιάζει τη θέση της Ενωσης απέναντι στην παραφιλολογία σχετικά με το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ Μόσχας το οποίο περιέπλεξε τα πράγματα και έφερε τις δύο πλευρές (δηλαδή ΠΑΕ και εκπροσώπους τους ποδοσφαιριστή) σε αντιπαράθεση.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ως την Παρασκευή θα έχουμε απάντηση και ότι αυτή θα είναι θετική. Έχουμε ενοχληθεί από κάποιες συζητήσεις των ατζέντηδων του ποδοσφαιριστή με μερίδα του Τύπου διότι εμείς δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία να συζητήσουμε την πρόταση της Λοκομοτίβ. Την απορρίψαμε δίχως καν να την εξετάσουμε.

Ads

Πλέον θα συνδιαλεγόμαστε μαζί τους μόνο γραπτώς ώστε να υπάρχουν τεκμήρια και τους έχουμε ζητήσει να απαντήσουν στην πρόταση που κάναμε για τον Μπλάνκο ως την Παρασκευή. Τον θέλουμε στην ομάδα γι αυτό και δεν μπήκαμε καν σε κουβέντα με τους Ρώσους. Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης για την ΑΕΚ, περιμένουμε το ναι του Μπλάνκο για να συνεχίσουμε μαζί ως το 2013. Όλα τα άλλα που λέγονται και γράφονται, είναι εκ του πονηρού» λένε αξιωματούχοι της ΠΑΕ στο Sport24.gr.

Τι έχει χαλάσει τον Μπλάνκο

Στην αντίπερα όχθη ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ την τελευταία τετραετία έχει πλέον δεύτερες σκέψεις. Αναγνωρίζει μεν ότι η ΠΑΕ κατέθεσε την καλύτερη δυνατή πρόταση τηρουμένων των οικονομικών δυνατοτήτων της αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στην ποδοσφαιρική αγορά λόγω της κρίσης, από την άλλη όμως δεν ξεχνά ότι περίμενε πολύ για να κερδίσει τον σεβασμό και να γίνει αποδέκτης πρότασης η οποία δεν θα τον υποτιμά. Λέγεται ότι ο ψυχισμός του έχει χαλάσει…

Επιπροσθέτως δεν του αρέσει η αντιμετώπιση που τυγχάνει από τον Μανόλο Χιμένεθ. Θέλει να παίζει αλλά βλέπει ότι για κάποιο λόγο που μόνο εκείνος μπορεί να τον εξηγήσει, ο προπονητής επιμένει πολύ στον Μπαχά και κόβει τον ρυθμό του Αργεντινού. «Είμαι καλά προπονημένος, θέλω να παίζω για να έχω ρυθμό» λέει σχετικά ο Ζορό που περιμένει να δει αν ο Ισπανός θα του εμπιστευθεί θέση βασικού στο ματς της χρονιάς για την Ένωση.

Μπορεί να μην μοιάζει και τόσο λογικό, είναι όμως ένα ενδεχόμενο το ότι η απόφαση του Μπλάνκο για το αν θα αποδεχθεί ή όχι την πρόταση της ΑΕΚ ενδέχεται να επηρεαστεί και από τη συγκεκριμένη παράμετρο. Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεται παρακατιανός αν και και σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική και τα γκολ που έχει σημειώσει, η ενδεκάδα θα έπρεπε να αρχίζει και να τελειώνει σε αυτόν.

Ενωμένοι για την πρόκριση

Σε κάθε περίπτωση ο Μπλάνκο είναι ένα άτομο, ένας κρίκος της αλυσίδας που πρέπει να αποδειχθεί ατσάλινη στην πιο δύσκολη αποστολή της χρονιάς. «Ξέρουμε ότι πρέπει να γυρίσουμε με την πρόκριση από την Τούμπα, όλοι οι οπαδοί μας αυτό περιμένουν από εμάς. Όποιος κι αν παίξει θα δώσει το 100%, θα πρέπει να καταθέσουμε ψυχή στο γήπεδο» λένε σχετικά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας για τη μάχη της Τετάρτης.

Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Χιμένεθ είναι επί του παρόντος ένας γρίφος. Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Ντιοπ, Μάκος και Σκόκο. Για τις άλλες τέσσερις θέσεις ο Μανόλο θα πρέπει να στύψει καλά το μυαλό του διότι οι υποψήφιοι είναι πάρα μα πάρα πολλοί. Μία απλή καταγραφή θα σας πείσει:

Συμμετοχή στον ημιτελικό διεκδικούν οι Μανωλάς, Ματέος, Νασούτι, Καφές, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος, Λαγός και Μπαχά. Δέκα ποδοσφαιριστές για μόλις τέσσερις εναπομείνασες θέσεις. Και ο Μανόλο στη μέση με την ευθύνη να μην μετανιώσει εκ τω υστέρων για τις επιλογές του.

Πηγή: Sport24.gr