Αγαθά, πόρους και τίτλους ιδιοκτησίας, αξίας 190 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο ομάδες ποδοσφαίρου, που ανήκουν σε μία συμμορία της μαφίας της Καλαβρίας Ντρανγκέτα, κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές.

Ads

Μεταξύ των κατασχεμένων βρίσκονται επίσης 40 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των μεταφορών, της γεωργίας και του εμπορίου, 44 κατοικίες, 12 χώροι στάθμευσης, 60 οικόπεδα και 164 οχήματα.

Η συμμορία Πέσκε φέρεται να ήθελε να αυξήσει τη δημοτικότητά της μέσω των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων που κατασχέθηκαν, την Interpiana και την Sapri. «Χάρη στη σημερινή επιχείρηση, η Ντρανγκέτα είναι πιο φτωχή και κυρίως αποδυναμωμένη», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.

«Σε μερικές εβδομάδες, το κράτος έπληξε σκληρά την οργάνωση και το οικονομικό σύστημα της συμμορίας Πέσκε του Ροζάρνο (νότια Ιταλία), που κυριαρχεί στην περιοχή του Τζόγια Τάουρο (λιμάνι της νότιας Ιταλίας) και είχε επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλη την ιταλική επικράτεια: στην Καλαβρία, στην Καμπανία (νότια Ιταλία), στη Λομβαρδία (βόρεια) και στη Ρώμη», προσέθεσε.

Ads

Τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση, έδωσε στην αστυνομία η «μεταμελημένη» 30χρονη Τζουζεπίνα Πέσκε, η οποία είναι κόρη του Σαλβατόρε Πέσκε, επικεφαλής της ομώνυμης συμμορίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Τζουζεπίνα άρχισε να συνεργάζεται με τις αρχές όταν, λίγο μετά τη σύλληψή της, συνελήφθη και ο σύζυγός της με αποτέλεσμα τα τρία τους παιδιά, τα οποία είναι πολύ μικρά σε ηλικία, να απομείνουν χωρίς γονείς. Σε αντάλλαγμα για τις αποκαλύψεις της, η Τζουζεπίνα αφέθηκε ελεύθερη και ζει σε μυστική τοποθεσία με τα παιδιά της.