Τρίτη κατά σείρα μέρα απεργίας των εργαζομένων στο μετρό, τον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τα λεωφορεία και τα τρόλει. Κυκλοφορούν κανονικά μόνο το τραμ και ο προαστιακός στο λεκανοπέδιο. Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις απεργίας στις αστικές συγκοινωνίες δεν ισχύει ο δακτύλιος και οι λεωφορειολωρίδες.Δεύτερη μέρα απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ σήμερα.

Ads


Η απόφαση των εργαζομένων στο μετρό,
αν και ήταν γνωστή από νωρίς το απόγευμα, ανακοινώθηκε το βράδυ, ούτως ώστε να μην προλάβει η διοίκηση της ΑΜΕΛ να προσφύγει στη δικαιοσύνη, κάτι που θα γίνει αύριο το πρωί, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και αυτή η απεργία, όπως έκανε με αυτήν την Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια διαπόμπευσης και στοχοποίησης των εργαζόμενων στις Αστικές Συγκοινωνίες και ζητούν συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υφίσταται. Εν τω μεταξύ, και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα ΜΜΜ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των συνδικαλιστών, θα τις κλιμακώσουν ως άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, έως ότου ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή, κάτι που πρόκειται να γίνει σε τουλάχιστον 15 μέρες, καθώς δεν συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Νομικά δήλωσε πως σκοπεύει α κινηθεί η διοίκηση του Μετρό μετά την απόφαση των εργαζομένων να αγνοήσουν την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε την απεργία Τρίτης παράνομη.

Ads

Οι εργαζόμενοι στο Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Παράλληλα μέχρι και την Παρασκευή τα ιατρεία του ΙΚΑ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε κυλιόμενες απεργίες.

Παράνομη έκρινε την απεργία της ΟΣΥΠΑ το δικαστήριο

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η εξαγγελθείσα 48ώρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) για την Πέμπτη και Παρασκευή 3 και 4 Φεβρουαρίου, κρίθηκε για ακόμα μία φορά παράνομη από το Δικαστήριο, και επιδόθηκε με Δικαστικό Επιμελητή στην ΟΣΥΠΑ.

Έρχονται:

  • Την Παρασκευή στάση θα έχουν από τις 11.00 έως τις 15.30 οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.
  • Οι εργαζόμενοι στα τρόλει την Παρασκευή θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι
  • Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε πανελλαδικές 24ωρες απεργίες ξεκινώντας από την Παρασκευή 4/2. Απεργούν επίσης τη Δευτέρα 7/2 και την Τρίτη 8/2. Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης:
Νέα 24ωρη απεργία στο μετρό την Τετάρτη – Πρόταση για αυξήσεις στο κόστος των εισιτηρίων