Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται για τρίτη ημέρα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης (Photogallery στο τέλος της ανάρτησης). Κινητοποιήσεις και σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ σε δεκάδες άλλες πόλεις της Ελλάδας (Δείτε εδώ ζωντανά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ3). Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ έχει πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις. Οι «τρεις» πολιτικοί αρχηγοί θα αναζητήσουν μια «χρυσή τομή» και τα πάντα θα κριθούν στη συνάντησή τους τη Δευτέρα στις 18.00 (πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να συναντηθούν και εντός Σαββατοκύριακου). Όπως έχει δημιουργηθεί το ενδοκυβερνητικό σκηνικό, με την ανοιχτή αντιπαράθεση των κυβερνητικών εταίρων, πολλοί επισημαίνουν πως δεν μπορούν να βγουν όλοι νικητές. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Βόλο κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι βρίσκεται σε «ακροδεξιά τροχιά», ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζοντάς τους ως «δεκανίκια» της κυβέρνησης.  Παρακολουθείστε ζωντανά από το tvxs.gr το πρόγραμμα που μεταδίδουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

Ads

 
«Διαρρέουν διάφοροι, διάφορα. Θέλω να πιστεύω ερήμην των αρμοδίων. Πιέσεις, απειλές εκβιασμούς και μυθεύματα περί του τι ήξεραν, τι δεν ήξεραν… Basta…», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για να συμπληρώσει πως το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί ότι χρειάζονται εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας. Ανάλογα ήταν και τα μηνύματα από τη ΔΗΜΑΡ.
 
«Η Κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά τη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Αν η Ν.Δ. δεν κάνει πίσω στο θέμα της ΕΡΤ θα έχει την απόλυτη ευθύνη που θα σύρει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές» έγραψε σε σχόλιό του στο Facebook ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης, ενώ και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για «προκλητική και προσχεδιασμένη» επιλογή του Σαμαρά να κλείσει εν μια νυκτί την ΕΡΤ -αν και γνώριζε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- με στόχο να παρουσιάσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους ως «εμπόδιο στα μεταρρυθμιστικά του σχέδια». 

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο από τη μαζική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο

Διαβάστε εδώ τη συνεχή ενημέρωση του tvxs.gr για τις εξελίξεις μέχρι τις 15.30


* Βίντεο: Βασίλης Νούσης

Συμπαιγνία και στημένο παιχνίδι των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης κατήγγειλε από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του κατά τη συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τους Κουβέλη και Βενιζέλο ότι «ως δεκανίκια» κρύβονται πίσω από τις λέξεις. «Δήθεν καταγγέλλουν αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση γιατί φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά τις κάλπες», τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο πως «η προοπτική της δημοκρατικής διεξόδου δεν είναι απειλή αλλά ευλογία» για το λαό.
 

Την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «εδώ και τώρα» ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε δηλώσεις τους κατά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.
 

Ο Δ Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ «θα συνεχίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στα πλαίσια της Βουλής, αλλά κυρίως μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, σε συντονισμό και δράση με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα»και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η νίκη τελικά θα είναι των εργαζομένων». Χαρακτήρισε παράλληλα «προκλητική» την χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στο ΕΒΕΑ, επισημαίνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η συγκυβέρνηση «έχουν τεράστιες ευθύνες για την κρίση και για τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Την Πέμπτη, ημέρα 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται εκ νέου στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις. Όπως  και τις προηγούμενες ημέρες πολλοί καλλιτέχνες συμμετέχουν σε συναυλία διαμαρτυρίας, ντύνοντας με ήχους την κινητοποίηση, στο χώρο λειτουργεί από την Πέμπτη και η συλλογική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος». Μηνύματα αλληλεγγύης και από το εξωτερικό, ενώ τα διεθνή μέσα με πρωτοσέλιδά και ρεπορτάζ εκφράζουν τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Μια μαύρη εικόνα αφιερωμένη στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα Liberation. Τίτλος του πολυσέλιδου αφιερώματός της: «Ελλάδα: Ποιος έκλεισε την τηλεόραση;»!

Ads

Κάλεσμα εργαζομένων για συγκέντρωση την Παρασκευή στο Σύνταγμα:

Τα ραντεβού πλέον στην Ελλάδα κλείνονται στο Δρόμο:
 
Εκεί που Στέκουν… Μηνύματα.
 
Ραντεβού λοιπόν αύριο στο Μήνυμα: «ΕΡΤ: ΝΟΤ FOR SALE» που θα στέκει από τις 12 το μεσημέρι έξω απ’ το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Κι εμείς, οι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα σας Περιμένουμε..
 
Δε θα’ναι δύσκολο να μας βρείτε..:
 
Θα’ χουμε γεμίσει τον κόσμο με φωτογραφίες Ανθρώπων
που Σύνδεσαν το Πρόσωπό τους και το Έργο τους με τον Ελληνικό Πολιτισμό… και με την ΕΡΤ: Τη Μάννα – Θεματοφύλακά του…
 
Μελίνα, Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Καμπανέλης, Μητρόπουλος, Χορν.. Εσύ,  κι εγώ..