Στον πρωθυπουργό πέταξε το γάντι για τις εκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Διαρρέουν διάφοροι, διάφορα. Θέλω να πιστεύω ερήμην των αρμοδίων. Πιέσεις, απειλές εκβιασμούς και μυθεύματα περί του τι ήξεραν, τι δεν ήξεραν… Basta…», τόνισε μιλώντας στη Βουλή για να συμπληρώσει πως αν η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, το ΠΑΣΟΚ δεν τις φοβάται.

Ads

Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας. Αν κάποιο εκτίμησαν ότι κάτι φοβάται το ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει τραγικό ιστορικό λάθος, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας σεβασμό στη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης.
 
Όπως επισήμανε, ο πρωθυπουργός έχει την πρωταρχική ευθύνη να διασφαλίσει τη συνοχή της κυβέρνησης, «στην οποία του κάναμε την τιμή να είναι επικεφαλής, αποδεχόμενοι την ευρωπαϊκή πρακτική». Όμως η πρακτική αυτή πρέπει να ισχύει για όλους στην κυβέρνηση, σημείωσε με νόημα, για να προσθέσει πως δεν είναι μία μονοκομματική κυβέρνηση όπου το ισχυρότερο κόμμα ανέχεται την παρουσία των δύο άλλων εταίρων, ούτε μια κυβέρνηση που γίνεται ανεκτή από τους άλλους εταίρους, αλλά μία κανονική -όπως είπε- κυβέρνηση, που βασίζεται στον σεβασμό των τριών εταίρων.
 
«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διαταράξει την πολιτική σταθερότητα. Κάποιοι άλλοι το έκαναν αυτό», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως πολιτική σταθερότητα σημαίνει καθαρή προγραμματική συμφωνία. «Μπορούμε», συνέχισε, «να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο κυβέρνησης συνεργασίας εθνικής ανάγκης», όμως αυτό δεν αντιμετωπίζεται με συγκαλύψεις, με μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα.
 
Αναφερόμενος τέλος στα σενάρια περί προσφυγής στις κάλπες, επανέλάβε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί ότι χρειάζονται εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας, και στο σημείο αυτό έκανε λόγο για κομβικό και κολοσσιαίο λάθος από κάποιους που διακινούν τέτοια είδους σενάρια. «Πιέσεις, απειλές, σενάρια εκβιασμοί και μυθεύματα περί του τι ήξεραν οι αρχηγοί… Βasta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.