Εγκρίθηκε ένα νομοσχέδιο στην Νότιο Κορέα, το οποίο προβλέπει χημικό ευνουχισμό στους καταδικασμένους για παιδεραστία σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών. Υπέρ στην ψήφιση του νομοσχεδίου ψήφισαν 137 βουλευτές, κατά 132 και λευκό ή αποχή 140. Πλέον, αναμένεται μόνο η τυπική έγκριση του για να ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Ads

Ο λεγόμενος χημικός ευνουχισμός γίνεται με χορήγηση φαρμάκων. Συγκεκριμένα, χορήγηση ορμονών και άλλων κατασταλτικών ουσιών της σεξουαλικής επιθυμίας. Οι κατηγορούμενοι δικαιούνται να μην δεχθούν να ευνουχιστούν, αλλά τότε παρατείνεται ο χρόνος φυλάκισής τους.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως, με αυτό το μέτρο, θα μειωθεί ο βιασμός των ανηλίκων, αν και δεν αναμένουν σημαντικές αλλαγές στα ποσοστά κακοποίησης ανηλίκων στη χώρα. Παρόμοια μέτρα ισχύουν στη Μ. Βρετανία, σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, στη Σουηδία, στη Δανία αλλά και στην Πολωνία, όπου ψηφίστηκαν πολύ πρόσφατα.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση είχε λάβει στο παρελθόν άλλα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων, όπως η τοποθέτηση καμερών και προσωπικού ασφαλείας στα σχολεία. Ωστόσο, οι βιασμοί δεν μειώθηκαν και έτσι εισήγαγε αυτό το ακραίο μέτρο.

Ads