Το tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δείτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Ads

Κυνηγοί Μαγισσών (Βουλή Τηλεόραση, 17.30)
Ταινία για όλη την οικογένεια, παραγωγής Σερβίας 2018

image

Ο 10χρονος Γιόβαν γεννήθηκε με μερική εγκεφαλική παράλυση και η κατάστασή του έχει μοιραία διαμορφώσει την καθημερινότητά του αλλά και τον τρόπο που σκέφτεται.  Είναι ντροπαλός, δεν έχει πολλούς φίλους και θα ‘θελε να είναι αόρατος, ειδικότερα για τους γονείς του και τους συμμαθητές του. Στον κόσμο της φαντασίας του, όπου δραπετεύει συχνά, έχει τις υπερφυσικές δυνάμεις του ήρωα που όλοι θαυμάζουν. Η καθημερινότητά του θα αλλάξει ολοκληρωτικά με την άφιξη της νέας συμμαθήτριάς του Μίτσα, η οποία γκρεμίζει τον τοίχο που έχει χτίσει γύρω του και τον προσκαλεί σε μια πραγματική περιπέτεια: να απελευθερώσουν τον πατέρα της από τη νέα του σύζυγο, τη μητριά της Μιλίτσα για την οποία πιστεύει ότι είναι μάγισσα.

Ads

image

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του καναλιού της Βουλής με την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.

ZLOGONJE – THE WITCH HUNTERS (2018) – Official Trailer from Dane Vlaisavljevic on Vimeo.

  • Σκηνοθεσία: Ράσκο Μιλίκοβιτς
  • Σενάριο: Μάρκο Μανόιλοβιτς, Μίλος Κρέκοβιτς
  • Πρωταγωνιστούν: Μιχαήλ Μιχάβιτς, Σίλμα Μαχμούτι, Ελένα Τζόκιτς

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς (ΕΡΤ 2, 23.30)
Μαύρη κωμωδία, συμπαραγωγής Ελλάδας-Κύπρου-Γαλλίας-Γερμανίας 2020

image

Μία γοητευτική γυναίκα αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή. Όμως, εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο σύζυγος παρανοεί και ορκίζεται εκδίκηση. Στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου ζουν, ο υπόκοσμος της νύχτας μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο ενώ οι φοβερές μαμάδες των δύο αντεραστών δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια.

image

Σημείωμα σκηνοθέτη
«Όπου και να πάω, όπου και να κοιτάξω, ό,τι και να σκεφτώ· Ελλάδα! Αυτή η αλλόκοτη χώρα με τις χίλιες ευλογίες και τις χίλιες κατάρες. Ελλάδα. Ένας τόπος για τον οποίο το ρητό “εδώ τα πάντα μπορούν να συμβούν” δεν είναι υπερβολή, αλλά ο κανόνας. Ελλάδα. Ο ιδανικός καμβάς για να ζωγραφίσεις επάνω του την πιο απίστευτα πιστευτή κινηματογραφική ιστορία. Επαρχία, καλοκαίρι, σήμερα. Μια μικρή πόλη χαμένη στον κάμπο. Αφόρητη ζέστη και αφόρητη πλήξη. Μια συζυγική απιστία και ένα εκατομμύριο ευρώ που κάνει φτερά ανάβουν τα αίματα. Ο κόσμος κι ο υπόκοσμος συναντιούνται, τα όργανα αρχίζουν να βαράνε κι από κει και πέρα ο κακός χαμός. Έρωτες και καψούρες, πάθη και προδοσίες, συμβόλαια θανάτου, γιοι και μανάδες, σκυλάδικα και black metal, κροκόδειλοι, γλάροι, γουρούνια, χαρακτήρες με μεγάλα “εγώ” και τρύπιες καρδιές. Όλα αυτά και άλλα τόσα, μαζί με ένα αποθεωτικό μαύρο χιούμορ που όμοιό του δεν έχω ξαναδοκιμάσει ποτέ σε άλλη μου ταινία, αποτελούν τα υλικά του κοκτέιλ της “Μπαλάντας”. Οπότε, καθίστε αναπαυτικά κι απολαύστε. Καλή σας διασκέδαση και… εις άλλα με υγεία».

  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
  • Σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Χάρης Λαγκούσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης 
  • Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης 
  • Μουσική: Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ  
  • Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Γιαννόπουλος,  Βασιλική Καλλιμάνη, Σοφία Κουνιά

Αντιστολή (ΕΡΤ 2, 01.55)
Εικαστικό κινηματογραφικό πρότζεκτ, ελληνικής παραγωγής 2018

image

Καλλιτεχνική αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος που συντάραξε τη χώρα και έγινε το έναυσμα μιας μαζικής εξέγερσης, της εν ψυχρώ δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από ένοπλο αστυνομικό το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, από τον εικαστικό, visual & video artist, Παντελή Μάκκα.

Υπό την κινησιολογική καθοδήγηση της χορογράφου Αγγελικής Στελλάτου, εξήντα περφόρμερ συγκρούονται μεταξύ τους, ενώ η κάμερα καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη βία, τα συναισθήματα, τα σώματα, τα πρόσωπα, την ενέργεια, το φόβο, που η δυναμική του πλήθους δημιουργεί. Η εικαστική ματιά του Παντελή Μάκκα επεμβαίνει αναπτύσσοντας, με τη βοήθεια μιας κάμερας μεγάλης ταχύτητας (400 καρέ ανά δευτερόλεπτο), τα τρία λεπτά δράσης σε ένα πλάνο διάρκειας 45 λεπτών. Το έργο δομείται ως αναπαραγωγή σε αργή ταχύτητα ενός μονοπλάνου, χωρίς τη μεσολάβηση μοντάζ και χωρίς εξωτερική επέμβαση στην ροή και την εξέλιξη της δράσης.

image

Η «Αντιστολή» η οποία, σύμφωνα με το δημιουργό της, επικεντρώνεται «στη μαζική αντίδραση που συνέγειρε το γεγονός της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην αγανάκτηση, τη δύναμη του πλήθους και στη συλλογικότητα που δημιουργείται στην κοινωνία αμέσως μετά από τέτοια κρούσματα», πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο του 2018.

  • Σκηνοθεσία: Παντελής Μάκκας
  • Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ολυμπία Μυτιληναίου
  • Μουσική – φωνητικά: Άννα Παγκάλου
  • Συμμετέχουν: Αφροδίτη Αλεξανδράκου, Έμυ Αμερικάνου, Φωτεινή Ανεβλαβή, Μαίρη-Φώφη Ανέστου, Χαρά Βάκρινου, Φωτούλα Γερακιανάκη, Αλέξιος Έντμαν, Αριάννα Ζαρμακούπη, Αλέξανδρος Ζαρμακούπης, Πέπη Ζαχαροπούλου, Βάσια Ζορμπαλή, Καρολίνα Θελερίτη, Ιφιγένεια Νταουντάκη, Στέλα Καπετάνιου, Μαργαρίτα Καραμπατζάκη, Λία Αγλαΐα Καράμπελα, Κατερίνα Καρτάλη, Δημήτρης Καστέλλος, Αντώνης Κατσιάδας, Αναστασία Κατσιναβάκη, Τάσος Κοντόγιωργας, Κιάρα Κοσκινά, Φιλιώ Κοσμίδου, Βάσια Κουραχάνη, Γιώργος Λιάκος, Νίκος Λιβάνης, Φλώρα Λουκή, Ισαβέλλα Μαργάρα, Δάφνη Μαρκάκη, Πάνος Μιχαήλ, Δανάη Μορφονιού, Δημήτρης Ντάσκας, Αναστασία Ξύδη, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Στράτος Παπαδέλης, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Μαρία Παπού, Ορφέας Περετζής, Αντώνης Πριμηκύρης, Αλέξανδρος Ρήνας, Αντιγόνη Σουλάκου, Βασιλική Σουρρή, Ελεονώρα Σπυροπούλου, Λευκοθέα Χαλαντζούκα, Θανάσης Χανιώτης, Λίλια Χατζηγεωργίου, Εύη Ψάλτου

Self-Taught (souldefinition.net – Tvxs.gr)
Ντοκιμαντέρ, αμερικανικής παραγωγής 2019

image

Μέσα από τις ιδιαίτερες προσωπικές ιστορίες έξι ανθρώπων, το ντοκιμαντέρ εξετάζει τι σημαίνει αυτοκαθοριζόμενη εκπαίδευση για αυτούς και το αντίκτυπο που είχε στις ζωές, τις φιλοδοξίες, την εργασία και τα πιστεύω τους.
Είτε πρόκειται για έναν καλλιτέχνη είτε για έναν επιστήμονα είτε για έναν επιχειρηματία, όλοι έχουν ένα κοινό: την πεποίθησή τους ότι αληθινή παιδεία είναι η ικανότητα του ατόμου να ορίζει τη ζωή του ελεύθερα,  αντί να συμβιβάζεται αποδεχόμενο απλώς αυτήν που του έχει δοθεί.

  • Σκηνοθεσία: Τζέρεμυ Στούαρτ

Το ντοκιμαντέρ, υποτιτλισμένο στα αγγλικά, διατίθεται δωρεάν στους συνδρομητές του tvxs.gr αυτό το Σαββατοκύριακο, και μπορείτε να το δείτε εδώ .
Πρόκειται για τη νέα ταινία της σταθερής συνεργασίας του tvxs.gr με την πλατφόρμα επιλεγμένων ντοκιμαντέρ souldefinition.net, όπου η ταινία και θα φιλοξενείται από την ερχόμενη εβδομάδα. Συνδράμοντας στην πλατφόρμα, υποστηρίζετε όλες τις παραγωγές που την απαρτίζουν και συμμετέχουν ισότιμα.