Το tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δείτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Ads

Παράσιτα (Cosmote TV, 21.10) 
Μαύρη κωμωδία – ψυχολογικό θρίλερ, παραγωγής Ν. Κορέας 2019

image

Μία άπορη τετραμελής οικογένεια συνωμοτεί με κόλπα και ψέματα για να προσληφθεί σε ένα πλουσιόσπιτο και καταλαμβάνει τον πολυτελή χώρο της εύπορης οικογένειας παριστάνοντας το επαγγελματικό οικιακό προσωπικό. Αυτή η επαφή δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων δεν θα αργήσει να πυροδοτήσει απροσδόκητες εξελίξεις κι αναπάντεχα γεγονότα.

Ads

Τα «Παράσιτα» πραγματοποίησαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ Κανών τον Μάιο του 2019 και έγιναν η πρώτη κορεατική ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα.
Πέρυσι στα 92α Όσκαρ του 2020 ήταν υποψήφια για έξι βραβεία (Καλύτερης Ταινίας -η πρώτη υποψηφιότητα για κορεατική ταινία σε αυτή την κατηγορία-, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής και Καλύτερου Μοντάζ) κερδίζοντας τα τέσσερα πρώτα από αυτά. Είναι η πρώτη ξενόγλωσση ταινία στην ιστορία του θεσμού της Αμερικανικής Ακαδημίας που τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

  • Σκηνοθεσία  – Σενάριο: Τζουν Χο Μπονγκ
  • Πρωταγωνιστούν: Σονγκ Κανγκ-Χο, Λι Σουν Κιουν, Παρκ Σο-Νταμ, Γιανγκ Χίε-Τζιν, Τζο Γέο-Τζεόνγκ

Είμαι η Γκρέτα (online.filmfestival.gr) 
Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Σουηδίας 2020

image

Η ιστορία της Γκρέτα Τούνμπερκ, της πιο διάσημης ακτιβίστριας για την κλιματική αλλαγή, μέσα από ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ που αξιοποιεί οπτικό υλικό που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας. Ένα δείγμα σύγχρονου σινεμά βεριτέ, που αποτυπώνει τόσο τις συναντήσεις της Τούνμπεργκ με αρχηγούς κυβερνήσεων και τις δημόσιες εμφανίσεις σε μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις, όσο και στιγμές από την προσωπική ζωή μιας ξεχωριστής έφηβης: ενός κοριτσιού που γράφει πύρινους λόγους στο παιδικό της δωμάτιο, καθώς παλεύει να ισορροπήσει το άγχος των ταξιδιών με το σύνδρομο Άσπεργκερ, τη ραγδαία αναγνωρισιμότητα με την κριτική των μίντια, την προσωπική με τη δημόσια ζωή.

Το ντοκιμαντέρ (σκηνοθεσία: Νέιθαν Γκρόσμαν – κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών) προβάλλεται στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (online.filmfestival.gr) στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου, που παρουσιάζει σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, και το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.
Στο αφιέρωμα προβάλλονται, επίσης, τα ντοκιμαντέρ: Παιδί της Φύσης (Η.Π.Α. – Βραζιλία 2020) σε σκηνοθεσία Μάρκους Νεγράου και Κλιματική Έξοδος  (Ισπανία, 2020) σε σκηνοθεσία Νταβίντ Μπαούτε.

Εγώ και ο Αδερφός μου (ΕΡΤ 3, 22.00)
Δραματική κομεντί, παραγωγής Γερμανίας 2017

image

Ο Μπεν και ο αδελφός του είναι οι καλύτεροι φίλοι από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ο Σίμπελ είναι 22, αλλά έχει τη διανοητική ηλικία ενός τρίχρονου. Παρόλο που η ζωή μαζί του είναι και μπελάς, ο αδερφός του, Μπεν, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτόν. Όταν η μητέρα τους πεθαίνει αναπάντεχα, ο Σίμπελ πρέπει να μπει σε ίδρυμα αλλά ο Μπεν δεν το δέχεται. Τα αδέλφια το σκάνε μαζί και μετά από μια τρελή οδύσσεια ο Μπεν συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο μία λύση: να βρουν τον πατέρα τους, που έχουν να δουν 15 χρόνια.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για 14 μέρες στο ERTflix

  • Σκηνοθεσία: Markus Goller
  • Πρωταγωνιστούν: David Kross, Frederick Lau, David Berton

45 Τετραγωνικά (ΕΡΤ 2, 00.15)
Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής 2010

image

Στην εποχή της απόλυτης οικονομικής ανασφάλειας, η 23χρονη Χριστίνα αποφασίζει να φύγει από το σπίτι της μητέρας της όπου ζει και μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών στην Αχαρνών. Δουλεύει ως πωλήτρια σε κατάστημα και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στην καινούργια της πραγματικότητα, κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην ελευθερία.

Ένα ειλικρινές πορτρέτο της πάλαι ποτέ γενιάς των 700 ευρώ.

  • Σκηνοθεσία: Στράτος Τζίτζης
  • Πρωταγωνιστούν: Έφη Λογγίνου, Ράνια Οικονομίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Θάνος Γραμμένος, Δημήτρης Μαυρόπουλος

Όσκαρ 2021 (Cosmote TV, 03.00)
Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την 93η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ

image
Διαβάστε επίσης: Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2021 – υποψήφιοι δύο διακεκριμένοι Έλληνες κινηματογραφιστές