Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Κυριακή, ξεχωρίζουν o «Πατριώτης», μία ταινία για την «Σφαγή του Πίτερλου», ελληνική αστυνομική ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα και το αριστούργημα «Τα Φτερά του Έρωτα» του Βιμ Βεντερς.

Ο Πατριώτης (The Patriot) – MEGA, 22:00

Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ
Με τους: Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τσέκι Κάριο, Κρις Κούπερ

Ads

Το 1776 στη Νότια Καρολίνα, ένας οικογενειάρχης που θέλησε να μείνει αμέτοχος στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, γίνεται ηρωική μορφή του αγώνα εναντίον των Άγγλων, όταν οι τελευταίοι σκοτώνουν κάποια μέλη της οικογένειάς του.

Peterloo – OPEN, 23:00

Σκηνοθεσία: Μάικ Λι
Με τους: Ρόρι Κινίαρ, Ρέιτσελ Φίνεγκαν, Μαξίν Πικ

Τα γεγονότα της “Σφαγής του Πίτερλου”, όταν το 1819 οι βρετανικές αστυνομικές δυνάμεις έπνιξαν στο αίμα μια ειρηνική διαδήλωση στο Μάντσεστερ.

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών – ΕΡΤ2, 00:15

Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας
Με τους: Αγγελική Παπούλια, Χρήστο Πασσαλή, Γιούλα Μπούνταλη, Λαέρτη Μαλκότση

Η διαδρομή ζωής μιας αστυνομικού που έχει μετατεθεί από την αντιτρομοκρατική στο Μεσολόγγι και μιας γυναίκας που εργάζεται στο τοπικό εργοστάσιο επεξεργασίας χελιών θα διασταυρωθεί με αναπάντεχα μακάβριο τρόπο.

Τα Φτερά του Έρωτα (Der Himmel Uber Berlin) – ERTFLIX

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς
Με τους: Μπρούνο Γκαντζ, Πίτερ Φολκ, Σολβέιγ Ντομαρτέν, Ότο Σάντερ

O Ντάμιελ και ο Κάσιελ, δυο άγγελοι αόρατοι στα μάτια των ανθρώπων πλην των παιδιών, περιφέρονται στο Βερολίνο. Ο Ντάμιελ ερωτεύεται μια ακροβάτισσα και θέλει να γίνει θνητός, κάτι στο οποίο θα τον βοηθήσει ένας Αμερικανός ηθοποιός που ήταν στο παρελθόν κι αυτός άγγελος.