Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Παρασκευή, ξεχωρίζουν ένα γαλλικό αστυνομικό θρίλερ, το αριστούργηματου Ροσελίνι «Ταξίδι στην Ιταλία», το θρίελρ «Οι Άλλοι» μετην εξαιρετική ατμόσφαιρα και το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ «Το Απώτατο Σημείο της Ανθρωπότητας».

Υπόθεση: Άγνωστο DNA (L’ Affaire SK1) – ΕΡΤ2, 22:00

Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Τελιέ
Με τους: Ραφαέλ Περσονάζ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ναταλί Μπεΐ

Ads

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ένας νεαρός αστυνομικός συμμετέχει στην έρευνα για την ανεύρεση ενός κατά συρροή βιαστή και δολοφόνου. Μια υπόθεση που, καταχωρισμένη ως «Serial Killer 1», θα τον απασχολήσει εμμονικά για σχεδόν μια δεκαετία.

Ταξίδι στην Ιταλία (Viaggio in Italia) – ΒΟΥΛΗ, 22:00

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Ροσελίνι
Με τους: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Τζορτζ Σάντερς

Ένα ευκατάστατο ζευγάρι Βρετανών ταξιδεύουν ως τη Νάπολη για να πουλήσουν μια βίλα που κληρονόμησαν. Η αλλαγή περιβάλλοντος θα επιδράσει δραματικά στη σχέση τους, η οποία περνάει μια ανομολόγητη κρίση.

Οι Άλλοι (The Others) – ΑΝΤ1, 22:40

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Αμεναμπάρ
Με τους: Νικόλ Κίντμαν, Φιονούλα Φλάναγκαν, Κρίστοφερ Εκλεστον, Αλακίνα Μαν, Τζέιμς Μπέντλεϊ

Το 1945, στη Νήσο Τζέρσεϊ, η Γκρέις μένει σε μια απομονωμένη βικτωριανή έπαυλη μαζί με τα δύο παιδιά της, που μια σπάνια ασθένεια κρατά μακριά από το φως του ήλιου. Ο παράξενος τρόπος ζωής της οικογένειας διαταράσσεται από τον ερχομό τριών μυστηριωδών υπηρετών, αλλά και από τη διαπίστωση ότι το σπίτι κατοικείται από «άλλους» που θέλουν να τους εκδιώξουν.

Το Απώτατο Σημείο της Ανθρωπότητας (The Farthest) – ΕΡΤ2, 00:10

Σκηνοθεσία: Έμερ Ρέινολντς

Το χρονικό της αποστολής των διαστημοπλοίων Βόγιατζερ I και II, τα οποία από το 1977 διασχίζουν το ηλιακό μας σύστημα στέλνοντας οπτικό υλικό κι επιστημονικές πληροφορίες πίσω στη Γη.