Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix, Disney+ και Ertflix.

Ads

Σήμερα, ξεχωρίζει μία ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, ένα ατμοσφαιρικό σύγχρονο γουέστερν, το «Χαμένοι στην μετάφραση» και το ελληνικό «Σελήνη: 66 ερωτήσεις».

Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ (Richard Jewell) – STAR, 22:00

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Παίζουν: Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, Σαμ Ρόκγουελ, Κάθι Μπέιτς, Τζον Χαμ, Ολίβια Γουάιλντ

Ads

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα ένας φύλακας εντοπίζει έναν εκρηκτικό μηχανισμό λίγο προτού εκραγεί, σώζοντας έτσι τη ζωή πολλών ανθρώπων. Την ίδια στιγμή όμως γίνεται ο Νο 1 ύποπτος για την επίθεση.

Στα Ίχνη του Ανέμου (Wind River) – ALPHA, 22:45

Σκηνοθεσία: Τέιλορ Σέρινταν
Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν, Τζούλια Τζόουνς

Μια νεαρή πράκτορας του FBI, ένας βετεράνος ανιχνευτής και ο τοπικός σερίφης συνεργάζονται για να διαλευκάνουν το φόνο μιας κοπέλας στην περιοχή ενός ορεινού ινδιάνικου καταυλισμού στο Γουαϊόμινγκ.

Χαμένοι στη Μετάφραση (Lost in Translation) – ANT1, 00:00

Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα
Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Μπιλ Μάρεϊ, Τζιοβάνι Ριμπίζι

Μια νεαρή, ακολουθώντας στο Τόκιο τον εργασιομανή σύζυγό της που λείπει συνεχώς για δουλειά, γνωρίζει στο μπαρ του ξενοδοχείου έναν έκπτωτο αμερικανό σταρ, ο οποίος γυρίζει ένα διαφημιστικό για ουίσκι. Μαζί θα περιπλανηθούν στην πόλη και θα γνωρίσουν τους κατοίκους του Τόκιο, έστω κι αν δεν ξέρουν λέξη από ιαπωνικά. Βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας για τη Σκάρλετ Γιόχανσον και βραβείο κοινού στις “Νύχτες πρεμιέρας”. Φρέσκια ματιά, χιούμορ, ανθρωπιά σε μια ταινία που θα παίξει σοβαρά στην κούρσα των Όσκαρ.

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις – Cinobo

Σκηνοθεσία: Ζακλίν Λέντζου
Παίζουν: Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Νικήτα Τσακίρογλου, Καίτη Ιμπροχώρη, Σοφία Κόκκαλη

Η Άρτεμη επιστρέφει ύστερα από χρόνια απουσίας στο πατρικό της, καθώς ο πατέρας της πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση και έχει ανάγκη τη βοήθειά της. Είναι η τελευταία της ευκαιρία να πλησιάσει τον αυστηρό και απόμακρο γονιό των παιδικών της χρόνων.