Για έκτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Ο λόγος βέβαια για το 6ο Athens Open Air Film Festival που και φέτος θα μας κρατήσει παρέα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά. Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία την Τρίτη 21 Ιουνίου, με Πρινς και το βραβευμένο με Όσκαρ Μιούζικαλ, «Purple Rain».

Ads

6ο Athens Open Air Film Festival

image

Το Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011, διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο – πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α – αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

Ads

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά από τα μέρη της πόλης που έχουν συμμετάσχει στο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Έτσι και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών, μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα αποτελείται από είκοσι (20) επιλεγμένες ταινίες διαφορετικού είδους που στόχο έχουν να διασκεδάσουν αλλά και να ψυχαγωγήσουν το κοινό.

«Purple Rain» (1984) του Άλμπερτ Μανιόλι

image

Το 6ο Athens Open Air Film Festival βάφεται πορφυρό και ξεκινά πανηγυρικά τις προβολές του για φέτος, γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής μ’ έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Ένας νεαρός μουσικός που βασανίζεται από μια καταχρηστική κατάσταση στο σπίτι, πρέπει να παλέψει μ’ έναν αντίπαλό του τραγουδιστή, την έκρηξη ρομαντισμού και το δυσαρεστημένο του συγκρότημα, καθώς το άστρο του αρχίζει να αναδύεται εκθαμβωτικά.

Το βράδυ της 21ης Ιουνίου, η Πλατεία Αυδή (Λεωνίδου 35, Αθήνα) θα πλημμυρίσει από τα χρώματα, τους ήχους και τις εικόνες του πρίγκηπα της μαύρης μουσικής μέσα από ένα ευφορικό tribute στην τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του Prince, ο οποίος έφυγε τον Απρίλιο του 2016 σε ηλικία 57 ετών. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής ενώ το ομώνυμο μουσικό άλμπουμ που περιέχει τα τραγούδια «When Doves Cry» και «Let’s Go Crazy» έχει γίνει 13 φορές πλατινένιο.

image

Διαβάστε επίσης:
Πέθανε ο Πρινς σε ηλικία 57 ετών
Με τα δικά του λόγια: 10 πράγματα που μας έμαθε ο Prince

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο πριν τη δύση του ήλιου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, θα συνεχιστεί καθώς αρχίσει να βραδιάζει με τη Big Band και, μόλις πέσει η νύχτα, στη μεγάλη οθόνη θα προβληθεί το «Purple Rain». H σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία του Prince, που διαθέτει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σάουντρακ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

image

Αναλυτικά το πρόγραμμα της βραδιάς:

20.00 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

21.00 Big Band Δήμου Αθηναίων
Athens Big Band goes to the Movies
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

22.00 Προβολή της ταινίας «Purple Rain»
Η ταινία θα προβληθεί στη χώρα μας για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη, έπειτα από τρεις δεκαετίες

Η Αφίσα του Φεστιβάλ

image

Ειδικά για την έκτη διοργάνωσή του, την αφίσα του 6ου Athens Open Air Film Festival επιμελήθηκε ο graphic designer – illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης:

«Αν τρεις λέξεις μπορούσαν να περιγράψουν το Athens Open Air Film Festival, αυτές θα ήταν Αθήνα, κινηματογράφος, καλοκαίρι. Με άξονα αυτές τις τρεις έννοιες γεννήθηκε η ιδέα του εικαστικού. Οι δύο πρώτες λέξεις έγιναν ένα, μέσα από την ένωση ενός συμβόλου της Αθήνας και ενός συμβόλου του κινηματογράφου. Η θεά Αθηνά και η «θεά» του κινηματογράφου Marilyn Monroe συναντώνται σε μια ελκυστική, αλλά αντιφατική φιγούρα που ενώνει αρμονικά το κλασσικό με το μοντέρνο. Το καλοκαίρι βρίσκεται διάχυτο μέσα στο εικαστικό με την βοήθεια της ελεύθερης street style τυπογραφίας και των χρωμάτων. Οι χρυσές αποχρώσεις του καλοκαιρινού δειλινού χαρίζουν στην Αθήνα μια μαγευτική ατμόσφαιρα, κάνοντας την έναρξη κάθε προβολής του AOAFF μοναδική. Η φιγούρα, με πλάτη στο φως του δειλινού, αφήνει πίσω της τη μέρα και υποδέχεται τη νύχτα, φωτισμένη από ένα ψυχρό γαλάζιο φως που υπονοεί την έναρξη της ταινίας του AOAFF. Καλές προβολές!»

image

Για δεύτερη χρονιά, συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό. Η είσοδος σε όλες τις προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ το Φεστιβάλ διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & του www.visitgreece.gr

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για κάθε μία από τις προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, που και φέτος θα μας κρατήσει κινηματογραφική συντροφιά, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.