Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζουν το «Monster», με τον ρόλο καριέρας της Σαρλίζ Θερόν, το γαλλικό θρίλερ «Ο Εξαφανισμένος φάκελος», η κινηματογραφική σύμπραξη Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Βουλγαρίας στο «Παρί», η βιογραφία και το άλυτο μυστήριο της Αμέλια Έρχαρτ στο «Αμέλια» και το κατασκοπευτικό με φόντο την Αθήνα της δεκαετίας του ’60, «Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου».

«Monster», ertflix

Μια βασανισμένη γυναίκα με τραυματική ηλικία, που έχει καταλήξει να πουλά το κορμί της για να επιβιώσει, βρίσκεται χαμένη στην άκρη μιας αφιλόξενης λεωφόρου της Φλόριντα, όταν γνωρίζει μια μοναχική κοπέλα, τη Σέλμπι.

Ads

Οι δύο γυναίκες θα έρθουν πολύ κοντά και θα αποφασίσουν να μείνουν μαζί, αναζητώντας μια διέξοδο στις ζωές τους.

Όμως η επιστροφή στην πορνεία και ένα απρόβλεπτο γεγονός, θα οδηγήσουν σε μια αιματηρή σειρά δολοφονιών.

Η Σαρλίζ Θερόν κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου το 2004, τη Χρυσή Σφαίρα και μια σειρά από βραβεία για την εντυπωσιακή ερμηνεία της.

Πρωταγωνιστούν: Christina Ricci, Charlize Theron, Bruce Dern, Lee Tergesen, Scott Wilson

Σκηνοθεσία: Patty Jenkins

«Ο Εξαφανισμένος φάκελος», ertflix

Ο Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται.

Ο Φρανσουά Βισκόντι (Βενσάν Κασέλ), ένας έμπειρος μα καταπονημένος ντετέκτιβ της αστυνομίας, αναλαμβάνει την υπόθεση και ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, όμως ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, Ντενί.

Ο Γιαν Μπελαίλ (Ρομέν Ντιρίς), πρώην καθηγητής του Ντάνυ, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση, δείχνει έντονο ενδιαφέρον και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας.

Όμως, καθώς η υπόθεση οδηγείται προς μια λύση, τίποτα δεν είναι όπως μοιάζει…

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντιρίς, Σαντρίν Κιμπερλέν

Σκηνοθεσία: Ερίκ Ζονκά

«Παρί», ertflix

Ο Μπάμπακ, ένας νεαρός Ιρανός που σπουδάζει στην Ελλάδα, δεν εμφανίζεται για να υποδεχτεί τους γονείς του στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η μητέρα του, η Παρί, αναγκάζεται να ξεκινήσει την αναζήτησή του σε μία ξένη πόλη.

Ακολουθώντας τα βήματα του επαναστάτη γιου της, θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στις πιο σκοτεινές γωνιές της πόλης, αλλά και στα πιο άγνωστα βάθη της ψυχής της.

Πρωταγωνιστούν: Melika Foroutan, Shahbaz Noshir, Σοφία Κόκκαλη, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Κιτσοπούλου, Δημήτρης Ξανθόπουλος

Σκηνοθεσία: Siamak Etemadi

«Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου», Alpha, 01:00

Στην Αθήνα του 1962 ένα ζευγάρι Αμερικανών τουριστών γνωρίζει έναν ξεναγό συμπατριώτη τους, ο οποίος δέχεται να τους βοηθήσει όταν μπλέκονται σε ένα φόνο.

Σκηνοθεσία: Χοσεΐν Αμίνι

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Όσκαρ Άιζακ, Κίρστεν Ντανστ, Όμηρος Πουλάκης

«Αμέλια», Open, 22:00

Η ιστορία της Αμέλια Έρχαρτ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που διέσχισε πετώντας μόνη της τον Ατλαντικό, για να χαθεί το 1937 πάνω από τον Ειρηνικό, ενώ επιχειρούσε να κάνει το γύρο του κόσμου.

Σκηνοθεσία: Μίρα Ναϊρ

Παίζουν: Χίλαρι Σουάνκ, Ρίτσαρντ Γκιρ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κρίστοφερ Εκλεστον