Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Κυριακή ξεχωρίζει η επιτυχία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με μια άκρως εντυπωσιακή απόδοση της ατμόσφαιρας στα σκυλάδικα της επαρχίας, φιλμ του Περικλή Χούρσογλου που δίνει το στίγμα της ελληνικής κοινωνίας της εποχής με εξαιρετικές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές, αλλά κι ένα animation για μικρούς και μεγάλους.

Αυτή η Νύχτα Μένει, ΕΡΤ2 – 00.10

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Παίζουν: Νίκο Κουρή, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπάντη, Θάνο Αλεξανδρή

Ads

Ο Αντρέας αγαπά τη Στέλλα, αλλά έχει μόνο ένα ψιλικατζίδικο να της προσφέρει. Φιλοδοξώντας να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια, η Στέλλα φεύγει για τα σκυλάδικα της επαρχίας κι αυτή η αναχώρηση είναι η αρχή μιας κατάβασης προς την κόλαση.

Σρεκ 2, ALPHA – 21.30

Σκηνοθεσία:Άντριου Άνταμσον, Κέλι Άσμπουρι, Κόνραντ Βέρνον

Ο Σρεκ ταξιδεύει με την αγαπημένη του Φιόνα στο βασίλειο των πεθερικών του, όπου συναντά ψυχρή υποδοχή, ενώ η “καλή” νεράιδα συνομωτεί για να τον ξεφορτωθεί, ώστε να παντρέψει το γιο της με τη Φιόνα.

Χωρίς στοιχεία έκπληξης, αλλά με το ίδιο ανατρεπτικό χιούμορ κι ένα νέο χαρακτήρα, τον Παπουτσωμένο Γάτο, που θα λατρέψετε. Η ταινία ξεκινά με μια παρωδία σκηνών από ταινίες όπως το «Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι», «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και ο «Spider-Μan». Σύντομα το πρωταγωνιστικό ζευγάρι βρίσκεται στη χώρα του Far, Far Away το οποίο μοιάζει υπερβολικά με το Μπέβερλι Χιλς, η «καλή» νεράιδα αποδεικνύεται μια δολοπλόκος μάγισσα, ο Πινόκιο φοράει τάνγκα και στο χάνι των πειρατών τα ποτά σερβίρει ένας τραβεστί με τα χαρακτηριστικά του Λάρι Κινγκ, ενώ στο πιάνο ο Κάπτεν Χουκ παίζει τραγούδια του Τομ Γουέιτς και του Νικ Κέιβ! Το σάουντρακ έχει κι αυτό πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. (Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη)

Λευτέρης Δημακόπουλος, ERT2 – 22.15

Σκηνοθεσία:Περικλής Χούρσογλου
Παίζουν:Νίκο Γεωργάκη, Μαρία Σκουλά, Νίκο Ορφανό

Δεκαπέντε χρόνια από τη ζωή ενός ανθρώπου που σπούδασε με μεγάλες στερήσεις, προσπάθησε παντού να είναι υπόδειγμα, αλλά θυσίασε τον έρωτα στο βωμό των φιλοδοξιών του.

Παρά το τετριμμένο του θέματός του, ο Περικλής Χούρσογλου, καταφέρνει να κάνει μια ταινία που αγγίζει συναισθηματικά και δίνει το στίγμα της ελληνικής κοινωνίας της εποχής. Εξαιρετικές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές (ιδιαίτερα τη Μαρία Σκουλά), αφηγηματικές αρετές, σωστή δραματουργική διεύθυνση, αν και λείπει η βοήθεια από το σενάριο.