Την αμερικανική ταινία του Πολ Γκρίνγκρας, με τους Τομ Χανκς, Κάθριν Κίνερ, Μπαρκχάντ Αμπντί Captain Phillips, την ελληνική Ακαδημία Πλάτωνος και ισλανδική κωμωδία, έχει το τηλεοπτικό μενού σήμερα.

Ads

Captain Phillips – Αnt1, 21.00

Αμερικανική ταινία του Πολ Γκρίνγκρας, με τους Τομ Χανκς, Κάθριν Κίνερ, Μπαρκχάντ Αμπντί.

Βασισμένο στην βιογραφία του Καπετάνιου Ρίτσαρντ Φίλιπς A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του καπετάνιου Φίλιπς, ο οποίος πιάστηκε όμηρος από Σομαλούς πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια της θαλασσοπειρατείας του εμπορικού πλοίου Maersk Alabama το 2009. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς.

Ads

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 11 Οκτωβρίου 2013. Απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία Έλαβε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Αμπντί, τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, δύο υποψηφιότητες για Screen Actors Guild Award και εννέα υποψηφιότητες για BAFTA κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Ακαδημία Πλάτωνος – ΕΡΤ2, 22.00

Ελληνική ταινία του Φίλιππου Τσίτου, με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Αναστά Κοζντινέ, Μαρία Ζορμπά.

Ο Σταύρος και οι φίλοι του, κλασικοί ελληναράδες χαραμοφάηδες, τεμπελιάζουν όλη μέρα μπροστά στο ψιλικατζίδικο του πρώτου. Όλα αλλάζουν όμως όταν ένα πρωί η μητέρα του Σταύρου αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός Αλβανού τον χαμένο της γιο.

Η ταινία ενθουσίασε το Φεστιβάλ του Λοκάρνο, αποσπώντας τρία βραβεία (ανάμεσά τους κι αυτό για την εσωτερική ερμηνεία του Αντώνη Καφετζόπουλου, ο οποίος βραβεύτηκε και από την ΕΑΚ

Ο Ντροπαλός μου Εαυτός – ΕΡΤ 3, 22.00

Ισλανδική κωμωδία του Όσκαρ Γιόνασον, με τους Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον, Τζόι Γιόχανσον, Σβάντις Ντόρα Εϊναρντvότιρ.

Ο Ούμπερτ είναι ένας ντροπαλός και εσωστρεφής γραφίστας που δεν έχει μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες. Ερωτεύεται τη Χάνα, που πέρασε έναν δύσκολο χωρισμό, και προσπαθεί να την εντυπωσιάσει μιμούμενος τον καλύτερο του φίλο, που είναι ο τέλειος γυναικοκατακτητής. Καταφέρνει να σπάσει τον πάγο μεταξύ τους, αλλά οι μιμήσεις του ξεφεύγουν από τον έλεγχο, δημιουργώντας απρόσμενες συνέπειες.