Συνεχίζοντας τις ιδιαίτερα αξιόλογες πολιτιστικές του δραστηριότητες, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, εγκαινιάζει για τρίτη χρονιά το Θερινό Σινεμά του Συλλόγου, ανοίγοντας τις πόρτες του στο φιλόξενο κήπο του στο Θησείο. Οι προβολές θα αρχίσουν την Τρίτη 8 Ιουλίου και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβρη κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 21:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ads

Πιστό στο ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό, το Θερινό Σινεμά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, δροσίζοντας τις καλοκαιρινές μας βραδιές με τις προβολές επιλεγμένων ταινιών και ντοκιμαντέρ. Οι προβολές θα αρχίσουν την Τρίτη 8 Ιουλίου και θα συνεχιστούν μέχρι και το Σεπτέμβρη κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη θα παρουσιάζονται ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Οι Ταινίες των Άλλων”. Μία συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, όπου ένας δημιουργός ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το αγαπημένο του ντοκιμαντέρ, ενός άλλου δημιουργού. Ενώ, κάθε Πέμπτη θα παρουσιάζονται αγαπημένες ταινίες από τον διεθνή κινηματογράφο.

Ads

image

Η πρώτη προβολή για φέτος, πραγματοποιείται αυτή την Τρίτη 8 Ιουλίου, όπου η Αύρα Γεωργίου παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Ηλίας Πετρόπουλος – Ένας Κόσμος Υπόγειος» της Καλλιόπης Λεγάκη.

 

Ο Ηλίας Πετρόπουλος υπήρξε ο πρώτος λαογράφος στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με το περιθώριο και κατέγραψε πρόσωπα και πράγματα περιφρονημένα από την επίσημη ιστορία της χώρας του.

image

«Παρουσιάζω τον κόσμο μ’ ένα διαφορετικό βλέμμα από ό,τι μας έμαθαν στο σχολείο ή στον στρατό. Πιστεύω πως ο καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει την κοινωνία με το δικό του βλέμμα. Προσωπικά, με ενδιαφέρει περισσότερο ο Διάβολος παρά ο Θεός» Ηλίας Πετρόπουλος

 

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Καλλιόπη Λεγάκη

Φωτογραφία: Γιάννης Μισουρίδης

Μοντάζ: Ηλίας Δημητρίου

Ήχος: Γιώργος Βασιλείου

Μουσική: Νίκος Παπαδογούλας

Παραγωγός: Μαρία Γεντέκου

Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ, EKK, Portolanos Films, 2004

image

Το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου για το Θερινό Σινεμά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, έχει διαμορφωθεί αναλυτικά ως εξής:

  • 8/07 Η Αύρα Γεωργίου παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Ηλίας Πετρόπουλος Ενας Κόσμος Υπόγειος” της Καλλιόπης Λεγάκη
  • 10/7 Το ντοκιμαντέρ της Μαγδαληνής Ρεμούνδου “Θερινά Σινεμά στην Αθήνα” σε ειδική προβολή
  • 15/07 Ο Χρήστος Καρακέπελης παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Με τα μάτια στραμμένα στην στεριά” της Κατερίνας Πατρώνη
  • 17/07 Η ταινία “Ο Ειρηνοποιός” του Γούντι Άλεν
  • 22/07 Ο Άγγελος Κοβότσος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Οι Φύλακες του Χρόνου” της Μαργαρίτας Μαντά
  • 24/7 Η ταινία “Το Μίσος” του Ματιέ Κασοβιτς

Το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη «Ηλίας Πετρόπουλος – Ένας Κόσμος Υπόγειος», θα παρουσιαστεί την Τρίτη 8 Ιουλίου στις 21:00, στο Θερινό Σινεμά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (στον κήπο του Συλλόγου, Ερμού 134 – 136 στο Θησείο). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ΣΕΑ: www.sea.org.gr καθώς και την ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ (seanema) στο Facebook.