Έξι χρόνια έχουν περάσει από το χορταστικό «Μικρό Ψάρι» – μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες που κυκλοφορήσουν στις Αίθουσες τον 21ο αιώνα – και πλέον ο Γιάννης Οικονομίδης, μετά και από ένα γρήγορο πέρασμα μπροστά από την κάμερα του Φατίχ Ακίν στο αξιόλογο «Μαζί ή Τίποτα», δηλώνει έτοιμος για τη νέα του ταινία: «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

Ads

Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα, δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

«Είναι μια παράξενη ταινία. Την χαρακτηρίζω ως μια μαύρη κωμωδία με στοιχεία γκανγκστερικά, δράση, ερωτική – έρωτας, ιδρώτας, πόθος, σπέρμα – είναι όλα μέσα. Και αρκετό μαύρο χιούμορ.» – Γιάννης Οικονομίδης

image

Ads

Η έμπνευση πίσω από την ιστορία της ταινίας ήταν να επεκτείνει την ιστορία που ξεκίνησε στο «Μικρό Ψάρι» παίζοντας πάνω στο είδος του γκάνγκστερ φιλμ και με μια διάθεση για πιο απελευθερωμένο χιούμορ. Εκτός από τους συνήθεις υπόπτους με τους οποίους συνεργάζεται πάντοτε, στην ταινία του αυτή έφερε και «καινούργιους παίχτες στο κόλπο», όπως είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης, αλλά και πολλούς ερασιτέχνες ηθοποιούς.

image

Διαβάστε Επίσης:

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, πρόκειται για την ιστορία της όμορφης Όλγας, σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, και στον ατυχή της γάμο με τον επιχειρηματία Ηρακλή. Η Όλγα θα αναζητήσει διέξοδο στον έρωτά της με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου.

image

Όταν όμως εγκαταλείψει οριστικά τον Ηρακλή, θα πάρει μαζί της, εκτός από την τιμή του συζύγου της και ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Ηρακλής, με την παρότρυνση της μάνας του Φωτεινής, θα απαντήσει σε αυτό το διπλό πλήγμα αναζητώντας διπλή εκδίκηση. Κάπου εκεί τα πράγματα αρχίζουν να εκτροχιάζονται, παίρνοντας έτσι μια απροσδόκητη όσο και αλλόκοτη τροπή.

Το μουσικό θέμα της ταινίας διασκευάζει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και πρόκειται για το παραδοσιακό κομμάτι που ανοίγει τις παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών του Καραγκιόζη.

image

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Γιάννη Οικονομίδη, γράφοντας τη μουσική για την ταινία, «Το Μικρό Ψάρι», αλλά και για την θεατρική παράσταση, «Στέλλα Κοιμήσου». Ο ίδιος αναφέρει για τη νέα αυτή συνεργασία:

«Η διασκευή του συγκεκριμένου παραδοσιακού κομματιού, του γνωστού χασαποσέρβικου κυκλικού χορού του Καραγκιόζη με τους συνειρμούς που αυτός δημιουργεί, θεωρώ ότι είναι ο πιο ταιριαστός μουσικός σχολιασμός για τους κωμικοτραγικούς χαρακτήρες και το περιβάλλον τους που παρουσιάζει σ´αυτή την ταινία του, ο Γιάννης Οικονομίδης.»

Ενώ στο πρώτο teaser της ταινίας, που κυκλοφόρησε, παρατηρούμε ότι ο Γιάννης Οικονομίδης, διατηρώντας το γνωστό, αναγνωρίσιμο ύφος του, αλλά πιο απολαυστικός και καυστικός από ποτέ, ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης, μας προσφέρει μία πρόγευση από τη νέα του δημιουργία, μέσα από μία χαρακτηριστική σκηνή, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Στάθης Σταμουλακάτος και οι δίδυμοι, Δημήτρης και Λάζαρος Μαυρίδης.

image

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Χάρης Λαγκούσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κασαΐτης
Πρωτότυπο Μουσική: Jean-Michel Bernard
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Ήχος Ντίνος Κίττου, Κώστας Φυλακτίδης
Σκηνικά: Ιουλία Σταυρίδου
Κοστούμια: Χριστίνα Λαρδίκου
Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης
VFX Supervisor: Αντώνης Κοτζιάς
Συνεργάτης Παραγωγός: Ιωάννα Μπολομύτη
Παραγωγοί: Πάνος Παπαχατζής, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Elie Meirovitz, Ingmar Trost, Γιάννης Οικονομίδης
Διάρκεια: 142 λεπτά

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις εγχώριες Κινηματογραφικές Αίθουσες, στις αρχές του 2020.