Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου επιστρέφει! Στο επίκεντρο της φετινής 31ης διοργάνωσης είναι ο πλούσιος, πολύμορφος και συχνά αναπάντεχος κόσμος της γυναίκας. Με αφορμή το αφιέρωμα «7η Τέχνη – 7 Γυναίκες – 7 Ταινίες», το Φεστιβάλ ξεκινά τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του με την εικαστική έκθεση «7» που εγκαινιάζεται σήμερα – Τρίτη 13 Νοεμβρίου – στη γκαλερί ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ.  

Ads

Από τις 22 Νοεμβρίου έως και τις 5 Δεκεμβρίου, ο κινηματογράφος Τριανόν υποδέχεται τις καλύτερες ευρωπαϊκές κι ελληνικές ταινίες της χρονιάς, πρεμιέρες από όλον τον κόσμο, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς του σινεμά, ειδικές προβολές, masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις.

Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας στο μακροβιότερο φεστιβάλ της Αθήνας και στην Κινηματογραφική του Στήλη, θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά με τα νέα, αλλά και τις προτάσεις μας, για μία διοργάνωση που κατέχει δικαίως μία ιδιαίτερη θέση στα κινηματογραφικά τεκταινόμενα της πρωτεύουσας.

image

Ads

Την επιμέλεια της έκθεσης «7η Τέχνη – 7 Γυναίκες – 7 Ταινίες», έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης και ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννης Ψυχοπαίδης. Συμμετέχουν με έργα εμπνευσμένα από εμβληματικούς γυναικείους χαρακτήρες του παγκόσμιου κινηματογράφου οι καλλιτέχνιδες:

  • Βάσω Τζούτη – «Η Ωραία της Ημέρας»
  • Δέσποινα Τσάκνη – «Ευδοκία» (φωτογραφία)
  • Ιφιγένεια Αβραμοπούλου – «Ορλάντο» (φωτογραφία)
  • Αλίκη Παππά – «Περσόνα» (trailer)
  • Δέσποινα Φλέσσα – «Ζούσε τη Ζωή της»
  • Έλενα Χασαλεύρη – «Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα»
  • Πένυ Μονογιού – «Γαλάζιος άγγελος»

image

Διαβάστε επίσης:

Οι ταινίες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις καλλιτέχνιδες θα προβληθούν και στη μεγάλη οθόνη στο πλαίσιο του ομώνυμου αφιερώματος του φεστιβάλ.

Επτά σημαντικές στιγμές του κινηματογράφου, κλασσικού και σύγχρονου που αποτυπώνουν την αγωνία και τους αγώνες, τα ψυχικά αδιέξοδα και τις συναισθηματικές αναταράξεις, τους δεσμευτικούς ρόλους και τους καταναγκασμούς, την αναζήτηση ταυτότητας αλλά και τη διεκδίκηση της ελευθερίας και της χειραφέτησης του γυναικείου προσώπου – σήμερα και χτες – μέσα από τη ρέουσα αφήγηση της κινούμενης εικόνας της 7ης Τέχνης. 

image

Πληροφορίες:
Εγκαίνια: Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 19:00 
Διάρκεια έκθεσης: Από 14 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή, 10.00-20.00  
Είσοδος ελεύθερη 
Χώρος Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, Στοά Κοραή 4, (εντός της στοάς)
31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου