Κάθε μέρα το Tvxs.gr σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Δευτέρα βράδυ με «Θέλμα και Λουίζ» αλλά και ντοκιμαντέρ για Αλγερινή διαδηλώτρια από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Θέλμα και Λουίζ – EΡΤ2, 22.00

Αμερικανική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, με τους Τζίνα Ντέιβις, Σούζαν Σάραντον, Μπραντ Πιτ.

Ads

Κάποιος τους είπε “τραβήξτε το δρόμο σας” και αυτές αποφάσισαν να το κάνουν. Η Σούζαν Σαράντον και η Τζίνα Ντέιβις δίνουν δυο ερμηνείες που προτάθηκαν για Όσκαρ στους ρόλους δύο φιλενάδων που πραγματοποιούν μια απελευθερωτική απόδραση από την καθημερινότητα για να βρεθούν κυνηγημένες σε μια καταδίωξη κατά μήκος της Αμερικής.

Με έναν αποφασισμένο ντετέκτιβ στα ίχνη τους (Χάρβεϊ Καϊτέλ), έναν όμορφο νεαρό (Μπραντ Πιτ) στο δρόμο τους και μια σειρά από εγκλήματα στην πορεία τους, το ταξίδι τους μεταμορφώνεται από μια διασκεδαστική, έντονη βόλτα σε μια δυνατή προσωπική οδύσσεια που θα τις φέρει πιο κοντά, τόσο μεταξύ τους, όσο και την κάθε μια με τον αληθινό εαυτό της.

Η Θέλμα, καταπιεσμένη νοικοκυρά, και η Λουίζ, επαγγελματίας σερβιτόρα, αποφασίζουν να προσφέρουν στον εαυτό τους ένα γουικέντ απόδρασης, που όμως μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Βραβευμένο με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα σενάριου.

Απόλλων 13, STAR 01.15

Αμερικανική ταινία του Ρον Χάουαρντ, με τους Τομ Χανκς, Μπιλ Πάξτον, Κέβιν Μπέικον.

Η αληθινή ιστορία των τριών αστροναυτών του «Απόλλων 13», που το 1970 παγιδεύτηκαν στο Διάστημα.

Είμαστε στο 1970 και η Αμερική έχει μόλις επιτύχει τον στόχο της να φτάσει στην Σελήνη. Έτσι μικρό ενδιαφέρον υπάρχει, για τις αποστολές στο διάστημα. Όταν οι αστροναύτες Λοβέλ, Χέηζ και Σουίγκερτ που ήταν προγραμματισμένοι να πετάξουν με τον Απόλλωνα 14, καλούνται να επανδρώσουν την αποστολή 13, λόγω περικοπών στο διαστημικό πρόγραμμα της Nasa, δεν φαντάζονται ότι ξεκινούν το δυσκολότερο ταξίδι της ζωής τους…
Όσκαρ ήχου και μοντάζ.

Μια μέρα στη ζωή μιας Αλγερινής διαδηλώτριας – On line Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Nardjes A.

Αλγερία, Φεβρουάριος 2019. Ο ειρηνικός λαϊκός ξεσηκωμός απέναντι στην πέμπτη κατά σειρά υποψηφιότητα του προέδρου Μπουτεφλίκα μετατρέπεται σταδιακά σε ανοιχτή εξέγερση. Γυρισμένη στις 8 Μαρτίου 2019, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ταινία σκιαγραφεί το ολοζώντανο πορτρέτο μιας νεαρής Αλγερινής καθώς γίνεται ένα με τους χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Αλγερίου, οι οποίοι παλεύουν να ανατρέψουν ένα καθεστώς που έχει φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης εδώ και δεκαετίες. Ενώ παρακολουθούμε την πορεία μιας γυναίκας, αλλά και μιας ολόκληρης χώρας, προς ένα φωτεινότερο μέλλον, νιώθουμε αίφνης την καρδιά μας να χτυπά στον παλμό των καταμέστων δρόμων.

5ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ | Vol. 1 – Cinobo

To Cinobo συστήνει τη νέα φουρνιά Ελλήνων δημιουργών, παρουσιάζοντας σε 5 ενότητες τις 42 συνολικά ταινίες που προβλήθηκαν φέτος στο 5ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ.

Στην 1η ενότητα περιέχονται οι ταινίες:

– Afterparty (Σκην.: Μυρσίνη «Carter» Μορφινού, Διαρκεια: 6′.54”)
– TRAUM (Σκην.: Βασίλης Παπατσαρούχας, Διάρκεια: 3′.33”)
– Σαν τα Πουλιά (Σκην.: Χάρις Ιασωνίδη, Διάρκεια: 5′.50”)
– Ιππόκαμπος (Σκην.: Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ορέστης Σταυρόπουλος, Διάρκεια: 7′)
– Γλάρος (Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Τηλιόπουλος, Διάρκεια: 7′)
– This is a Rawmance (Σκην.: Εύα Γλυκοπούλου, Διάρκεια: 2′.27”)
– Απενεργοποιημένα Όντα (Σκην.: Μορφούλα  Καΐλα, Αναστάσης Κουμανδέρης, Διάρκεια: 6′.51”)
– 13033 (Σκην.:  Ασπασία Σταυροπούλου, Διάρκεια: 6′.45”)